NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Κομισιόν κατηγορεί τις BMW, Daimler και Volkswagen για παραβίαση του ανταγωνισμού

Η Κομισιόν κατηγορεί τις BMW, Daimler και Volkswagen για παραβίαση του ανταγωνισμού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε τις BMW, Daimler και VW (Volkswagen, Audi, Porsche) για το προκαταρκτικό της πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο έχουν παραβιάσει τους κανόνες αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, από το 2006 έως το 2014, προχωρώντας σε συνεννόηση για την αποφυγή του ανταγωνισμού στον τομέα των τεχνολογιών που μειώνουν τις εκπομπές ρύπων.

Η Επίτροπος Margrethe Vestager, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε ότι «η Daimler, η VW και η BMW ενδέχεται να έχουν παραβιάσει τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ. Ως εκ τούτου, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές μπορεί να μην είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν αυτοκίνητα με την καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία. Οι τρεις κατασκευαστές έχουν τώρα την ευκαιρία να ανταποκριθούν στα ευρήματά μας».

Η προκαταρκτική άποψη της Κομισιόν είναι πως οι κατασκευαστές συνεργάστηκαν, περιορίζοντας την ανάπτυξη και διάθεση τεχνολογιών γύρω από τις εκπομπές ρύπων για νέα πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα επιβατικά αυτοκίνητα που πωλούνται στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, περιορίζοντας έτσι τον ανταγωνισμό και την καινοτομία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr