NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ελβετία: Ο καφές «δεν είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση»

Ελβετία: Ο καφές «δεν είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση»
11_04_2019 | 14:18 11_04_2019 | 14:19
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Τέλος στην ανάγκη ύπαρξης αποθέματος καφέ θα μπει στην Ελβετία, από το 2022, μέσω σχεδίου που τίθεται προς δημόσια διαβούλευση στην χώρα, μετά από απόφαση της σχετικής Αρχής πως το προϊόν δεν είναι «απαραίτητο για τη διατήρηση της ζωής».

«Ο καφές δεν έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες και, κατά συνέπεια, δεν συμβάλλει στη διαφύλαξη της διατροφής» αναφέρει η ανακοίνωση, με την τελική απόφαση να αναμένεται τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Η στρατηγική ύπαρξης αποθέματος για έκτακτες ανάγκες τέθηκε σε ισχύ μεταξύ των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, καθώς η Ελβετία βρισκόταν σε προετοιμασίες για ενδεχόμενες ελλείψεις προϊόντων, σε περίπτωση πολέμου, φυσικής καταστροφής ή επιδημιών.

Η Nestlé, η εταιρεία παρασκευής στιγμιαίου καφέ Nescafé, καθώς και άλλοι εισαγωγείς και λιανοπωλητές, υποχρεούνται από την ελβετική νομοθεσία να διατηρούν αποθέματα ακατέργαστου καφέ. Η χώρα διαθέτει επίσης αποθέματα σε ζάχαρη, ρύζι, βρώσιμα έλαια και ζωοτροφές.

Τα υποχρεωτικά αποθέματα καφέ της Ελβετίας κατανέμονται μεταξύ 15 εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Nestlé, και ανέρχονται σε περίπου 15.300 τόνους, αρκετούς για εγχώρια κατανάλωση τριών μηνών.

Με πληροφορίες από Guardian

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr