NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Χατζηθεοδοσίου: «Να αποδοθεί δικαιοσύνη και να ενισχυθεί η μεσαία τάξη»

Χατζηθεοδοσίου: «Να αποδοθεί δικαιοσύνη και να ενισχυθεί η μεσαία τάξη»

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Ε.Ε.Α., δήλωσε σε σχετικό δελτίο τύπου ότι «χτυπήθηκε» ιδιαίτερα η μεσαία τάξη και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες το τελευταίο διάστημα λόγω των μέτρων.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ για τη μεσαία τάξη στις χώρες-μέλη του, στην Ελλάδα η μείωση εισοδημάτων της μεσαίας τάξης ανερχόταν σχεδόν στο 6% ανά έτος, ενώ η υπερχρέωση είναι μεγαλύτερη για τα μεσαία εισοδήματα από ότι για τα νοικοκυριά με χαμηλό και υψηλό εισόδημα.

Αν θεωρηθεί ότι η μεσαία τάξη εκτείνεται στη ζώνη δηλωθέντων εισοδημάτων από 20.000 έως και 50.000 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ, σε αυτήν κατατάσσονταν πέρυσι περίπου 950.000 νοικοκυριά έναντι περίπου 1.253.000 μια πενταετία νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, η υπεροφορολόγηση κυριολεκτικά έχει «τσακίσει» μία ολόκληρη κοινωνική τάξη αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Όπως τόνισε, τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν τους ενδιαφέρει ποιος θα είναι αυτός που θα αλλάξει τη «δοσολογία», όσο το να γίνει πράξη η μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών. Άλλωστε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών πιστεύει στην αξία του επιχειρείν και στηρίζει τον Έλληνα επαγγελματία και μικρομεσαίο επιχειρηματία.

Τέλος υπογράμμισε, ότι μόνο έτσι υπάρχει πιθανότητα διάσωσης και ανάπτυξης των επιχειρήσεων και αύξηση των θέσεων εργασίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr