NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Bezos προκαλεί τους ανταγωνιστές να ανεβάσουν τους μισθούς. Και εκείνοι απαντούν

Ο Bezos προκαλεί τους ανταγωνιστές να ανεβάσουν τους μισθούς. Και εκείνοι απαντούν
12_04_2019 | 15:46
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

«Σήμερα προκαλώ τους κορυφαίους ανταγωνιστές λιανικής πώλησης (γνωρίζετε ποιοι είστε!) να φτάσουν τα προνόμια των εργαζομένων μας και τον ελάχιστο μισθό των 15 δολαρίων. Κάντε το! Καλύτερα, πηγαίνετε στα 16 και ρίξτε το γάντι πίσω σε μας. Είναι ένα είδος ανταγωνισμού που θα τους ωφελήσει όλους». Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της Amazon, Jeff Bezos, στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους της εταιρείας, χωρίς, όπως είναι φανερό, να ονοματίζει συγκεκριμένες εταιρείες.

Ενδιαφέρον επί του θέματος έχει η απάντηση της Walmart επί του θέματος, που ήρθε μέσω tweet του εκτελεστικού αντιπροέδρου της, Dan Bartlett. Ο Bartlett κοινοποίησε ένα άρθρο στο οποίο αναφέρεται πως η Amazon πλήρωσε πέρυσι μηδενικούς φόρους, για κέρδη 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Hey ανταγωνιστές λιανικής εκεί έξω (ξέρετε ποιοι είστε), τι θα λέγατε να πληρώσετε τους φόρους σας;»

Σε παρόμοιο μήκος κύματος και η απάντηση του CEO της eBay, Devin Wenig, ο οποίος έγραψε πως «ενώ εκτιμώ το μελάνι που αφιερώθηκε στο eBay από τον CEO της εταιρείας που δεν επικεντρώνεται στον ανταγωνισμό, νομίζω ότι θα αφιερώσω την επιστολή μου στους πελάτες, τον σκοπό και τη στρατηγική. Δεν ανταγωνιζόμαστε με τους πωλητές μας. Δεν συνδέουμε ατελείωτες υπηρεσίες για να δημιουργήσουμε εμπόδια στον ανταγωνισμό».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr