NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Δυναμική παρουσία της Ελλάδας στην αγορά βιολογικών προϊόντων του Λονδίνου

Δυναμική παρουσία της Ελλάδας στην αγορά βιολογικών προϊόντων του Λονδίνου

Με επιτυχία διοργανώθηκε, από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), δείπνο εργασίας με σαράντα πέντε (45) Αγοραστές και Διανομείς, στο πλαίσιο της Έκθεσης Natural & Organic Products Europe 2019, που οργανώθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Excel του Λονδίνου από τις 7 έως τις 8 Απριλίου.

Στην συγκεκριμένη Έκθεση, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες που προωθούν την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων και την χρήση φυτικών καλλυντικών, συμμετείχαν πάνω από 50 ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ το παρόν έδωσαν και οι Περιφέρειες Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Επιμελητήριο Λάρισας και ο Οργανισμός Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ.

Η Enterprise Greece τονίζει πως «στήριξε την προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων να διεισδύσουν στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου που αποτελεί αγορά διεθνoύς εμβέλειας για βιολογικά προϊόντα, φιλοξενώντας Αγοραστές και Διανομείς σε δείπνο εργασίας στις 7 Απριλίου 2019. Κατά τη διάρκεια του Δείπνου, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κο Παναγιώτη Παπαναστασίου, Προϊστάμενο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, τον κο Carsten Holm, Managing Director, Diversified Communications UK, την κα Άννα Καλλιάνη Πρόεδρο του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Enterprise Greece, κο Γρηγόρη Στεργιούλη, για τα πλεονεκτήματα των ελληνικών προϊόντων και την υψηλή τους διατροφική αξία».

Ο κος Στεργιούλης, στην ομιλία του, επισήμανε ότι αφενός η Ελλάδα επανέρχεται δυναμικά στις αγορές με πληθώρα προϊόντων και υπηρεσιών και αφετέρου ότι η βελτίωση των δημοσιονομικών και τα νέα θετικά οικονομικά δεδομένα θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στον στρατηγικό σχεδιασμό ενίσχυσης της εξωστρέφειας.

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι «η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση και βγαίνει δυναμικά στις αγορές του κόσμου. Η άνοδος των επενδύσεων και των εξαγωγών το αποδεικνύουν περίτρανα. Η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας αποδεικνύεται πολύ σημαντική για τα ελληνικά προϊόντα διατροφής και παρά την ανασφάλεια του BREXIT κινείται ανοδικά τα τελευταία χρόνια. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να στηρίζουμε τους μικρούς Έλληνες εξαγωγείς βιολογικών τροφίμων και φυσικών προϊόντων ομορφιάς. Ο Οργανισμός Enterprise Greece είναι αρωγός στη προσπάθειά τους να επεκταθούν τόσο στη Βρετανική αγορά όσο και στη Βόρεια Ευρώπη όπου οι καταναλωτές εκτιμούν τη διατροφική αξία των ελληνικών προϊόντων».

Ο κύριος Στεργιούλης σχολιάζοντας τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου και το κατά πόσο θα επηρεαστούν οι εξαγωγές από το ενδεχόμενο του Brexit, απάντησε ότι «οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ σοβαρές ή λιγότερο, ανάλογα με την προετοιμασία που έχει γίνει και εμείς είμαστε προετοιμασμένοι».

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε ότι «παρά τα σημαντικά βήματα που έχουμε κάνει ως Οργανισμός δεν επαναπαυόμαστε, αλλά υλοποιούμε ένα δυναμικό και συνεχώς ανανεούμενο, στις νέες προκλήσεις, σχέδιο συστηματικής προώθησης των ελληνικών προϊόντων σε υπάρχουσες και νέες αγορές.Αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας ,προβάλλουμε το brand name της Ελλάδας. Η ενοποίηση που καταφέραμε των δύο πόλων του Οργανισμού μας, του επενδυτικού και του εξαγωγικού εμπορίου, στο πλαίσιο ενός ολιστικού,εννιαίου και συνεκτικού σχεδίου μάς βοήθησε να έχουμε σφαιρική εικόνα, δεδομένα και εργαλεία ώστε να επιτύχουμε τόσο σημαντικά αποτελέσματα στην αύξηση της εξωστρέφειας της χώρας μας.Η αγαστή συνεργασία μας με τις εγαγωγικές επειχειρήσεις και η αναβαθμισμένη συνέργεια μας με τα Επιμελητήρια και τις Πρεσβείες της Ελλάδας στο εξωτερικό,ανοίγουν νέους δρόμους για τα ελληνικά προϊόντα και θωρακίζουν τη χώρα από το αστάθμητο του διεθνούς σκηνικού.

Τέλος, ο κύριος Στεργιούλης επισήμανε ότι όλα τα παραπάνω συνιστούν τον οδικό χάρτη του Οργανισμού για το επόμενο διάστημα και σε συνδυασμό με την ενίσχυση των υποδομών,του κοινωνικού κράτους και της καινοτομίας αποτελούν τα κλειδιά για μια σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαναστασίου τόνισε την αυξανόμενη παρουσία των ελληνικών βιολογικών προϊόντων στη βρετανική αγορά, μια αγορά ιδιαίτερα ανταγωνιστική και απαιτητική. Η παρουσία αυτή οφείλεται κατ’ αρχήν στην εντεινόμενη εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, η οποία απεικονίζεται σαφώς στα θετικά ποσοστά αύξησης των ελληνικών εξαγωγών. Κατά κύριο λόγο, όμως, οφείλεται στη διαρκή ποιοτική βελτίωση των ελληνικών εξαγόμενων προϊόντων, τα οποία με την κατάλληλη συσκευασία και προώθηση μπορούν να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις προϊόντα ανταγωνιστικών χωρών, καταλαμβάνοντας συνεχώς μεγαλύτερα μερίδια αγοράς.

Ο κ. Παπαναστασίου επίσης επισήμανε ότι αντιλαμβάνεται «το γεγονός ότι οι εισαγωγείς του Ηνωμένου Βασιλείου επηρεάζονται από την αβεβαιότητα του Brexit και διστάζουν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις αναμένοντας την έκβαση των πολιτικών διαδικασιών. Παρόλα αυτά η Ελλάδα, μέσω δράσεων του Enterprise Greece όπως η σημερινή, συνεχίζει τις προσπάθειές της για προσέγγιση νέων δικτύων διανομής για τα προϊόντα της και διεύρυνση των εξαγωγών της στην τοπική αγορά. Άλλωστε το Ηνωμένο Βασίλειο, ανεξάρτητα πώς θα εξελιχθεί και τι μορφή θα έχει το Brexit, θα εξακολουθήσει να είναι σημαντικός εμπορικός εταίρος τόσο για την ΕΕ όσο και για την Ελλάδα.»

Προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Παπαναστασίου κάλεσε τους παρευρισκόμενους εισαγωγείς να εντείνουν το ενδιαφέρον τους για τα ελληνικά προϊόντα και επισήμανε ότι το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο θα είναι σε κάθε περίπτωση στη διάθεσή τους για την παροχή πληροφόρησης και την ανάπτυξη δεσμών με Έλληνες παραγωγούς και εξαγωγείς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr