NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

9ο Συνέδριο σελφ σέρβις Food Retail CEO Forum: Πρωτοπορία και ευελιξία στο επίκεντρο των επιχειρήσεων

9ο Συνέδριο σελφ σέρβις Food Retail CEO Forum: Πρωτοπορία και ευελιξία στο επίκεντρο των επιχειρήσεων
15_04_2019 | 11:33
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Με τη συμμετοχή άνω των 350 στελεχών επιχειρήσεων από τον χώρο των σούπερ μάρκετ και των προμηθευτών προϊόντων και υπηρεσιών, τα οποία έχουν κομβικό ρόλο στη διαμόρφωση της στρατηγικής των επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου το 9ο Συνέδριο σελφ σέρβις Food Retail CEO Forum.

Τον τόνο στο συνέδριο έδωσε η εισήγηση του κεντρικού ομιλητή, Lord Stuart Rose, Chairman της OCADO, αλλά και ο διάλογος που αναπτύχθηκε σε πάνελ με σημαντικά στελέχη της αγοράς.

Το συνέδριο, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το κλαδικό περιοδικό σελφ σέρβις, της Boussias Communications, ξεκίνησε τις εργασίες του σε κοινό χώρο («ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Αίθουσα «Αντιγόνη») με το συνέδριο E-Commerce, παρουσία άνω των 550 συνέδρων.

Ο κεντρικός εισηγητής, Lord Stuart Rose, πρόεδρος από το 2013 της μεγαλύτερης pure online επιχείρησης λιανεμπορίου ειδών σούπερ μάρκετ, με 40χρονη εμπειρία στο λιανεμπόριο και με παρουσία ως CEO σε κολοσσούς του κλάδου, με την εισήγησή του η οποία είχε τίτλο «Evolve or Die», τόνισε πως στην εποχή που ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να βρει ό,τι θέλει, στην τιμή που το θέλει και όπου το θέλει, όσες λιανεμπορικές επιχειρήσεις επιθυμούν να επιβιώσουν, θα πρέπει να βρίσκονται συνεχώς στην πρωτοπορία, αξιοποιώντας τα μέσα που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «στο λιανεμπόριο πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και ευπροσάρμοστοι, να παίρνουμε ρίσκα, να προχωρούμε σε επενδύσεις, ακολουθώντας το επιχειρηματικό ένστικτο και την κοινή λογική, να μην φοβόμαστε να αλλάζουμε γνώμη όταν έχουμε λάθος, να σεβόμαστε το περιβάλλον και να μην αφήνουμε μόνο το χρήμα να καθοδηγεί στις αποφάσεις μας».

Στη συνέχεια, σε πάνελ διαλόγου, όπου συμμετείχε και ο Lord Stuart Rose, υπό τον συντονισμό του Θάνου Μαύρου, Partner Advisory Services PI/Supply Chain & Operations South Cluster, EΥ, στελέχη της ανώτερης διοίκησης επιχειρήσεων του κλάδου, απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με την προσαρμογή της στρατηγικής τους στις απαιτήσεις μιας έντονα ανταγωνιστικής αγοράς. Συγκεκριμένα, στο πάνελ συμμετείχαν οι: Βασίλης Σταύρου, Brand President, ΑΒ Βασιλόπουλος, Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος, METRO ΑΕΒΕ, Τέλης Θανόπουλος, Πρόεδρος, Δ. Θανόπουλος ΑΕ, Γιώργος Κοντάκος, Γενικός Διευθυντής Καταναλωτικών Προϊόντων, L’Oreal Ελλάδος, Βασίλης Ανδρικόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Green Cola & Αντιπρόεδρος, Caremarket.gr.

Μια σύνοψη των βασικών συμπερασμάτων της ομιλίας του Lord Rose παρουσίασε ο κ. Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Πρόεδρος, ΙΕΛΚΑ, ο οποίος απάντησε και στις σχετικές ερωτήσεις του κοινού.

Σε επόμενη ενότητα, οι Δέσποινα Ξυνού, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος ΟΚ Anytime Market και Νικήτας Ποθουλάκης, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΑΒΕΕ, ανέλυσαν τους βασικούς άξονες της στρατηγικής των επιχειρήσεών τους.

Για τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, σχετικά με την προώθηση μιας ισορροπημένης διατροφής, τη διατήρηση της καλής υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των καταναλωτών, αλλά και ειδικότερα για το θέμα της ανασύνθεσης των τροφίμων, τοποθετήθηκε η Κάτια Βαρταλίτη, Συντονίστρια της Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής, ΣΕΒΤ, Διευθύντρια Νομοθεσίας Τροφίμων & Επιστημονικών Υποθέσεων, Nestlé Hellas.

Λύσεις που αφορούν στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, με στόχο κυρίως την αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας και την ενίσχυση της σχέσης με τους πελάτες, παρουσίασαν οι Mauro Riccardo Tremolada, Regional Director Southern Europe & Managing Director, Bizerba και Αχιλλέας Τριανταφυλλίδης, Γενικός Διευθυντής, iQom.

Ερευνητικά ευρήματα και αναλύσεις σχετικά με τον κλάδο παρουσίασαν οι: Nick Gladding, Senior Retail Analyst, IGD, Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Πρόεδρος, ΙΕΛΚΑ, Βίκη Γρηγοριάδου, Προέδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, The Nielsen Company Greece, Roberto Bandera, Senior Vice President Solutions And Innovation INT’L – IRI και Παναγιώτης Γκεζερλής, Διευθύνων Σύμβουλος, Convert Group.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση των προτάσεων δύο startup, της Myrmex, από τον Γιάννης Κανέλλο, και της Tekmon, από τον Παναγιώτη Μήτσιο, Συνιδρυτές των αντίστοιχων εταιρειών.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Νίκος Ιμιρζιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Sales Promotion Center.

Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα των φορέων ΣΕΒΤ, ΕΣΒΕΠ, ΙΕΛΚΑ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr