NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Microsoft: Hackers απέκτησαν πρόσβαση σε λογαριασμούς του Outlook.com

Microsoft: Hackers απέκτησαν πρόσβαση σε λογαριασμούς του Outlook.com
15_04_2019 | 12:54 15_04_2019 | 15:05
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Πρόσβαση στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ορισμένων χρηστών του Outlook.com κατάφεραν να αποκτήσουν hackers, όπως ανακοίνωσε η Microsoft.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η πρόσβαση επετεύχθη μέσω των διαπιστευτηρίων ατόμου της τεχνικής υποστήριξης, επιτρέποντας την κακόβουλη πρόσβαση στους λογαριασμούς μεταξύ 1 Ιανουαρίου και 28 Μαρτίου 2019.

Η Microsoft αναφέρει ότι οι hackers είδαν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ονόματα φακέλων και θέματα μηνυμάτων, αλλά όχι το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή των συνημμένων.

Τονίζεται πως δεν υπήρξε υποκλοπή στοιχείων πρόσβασης ή άλλων προσωπικών δεδομένων, αλλά σε κάθε περίπτωση η εταιρεία ζητά από τους χρήστες να αλλάξουν κωδικούς. Σημειώνεται πως δεν έγινε γνωστό πόσοι ήταν οι χρήστες της υπηρεσίας που επηρεάστηκαν από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ενημέρωση: Η Microsoft επιβεβαίωσε πως για ένα 6% των χρηστών που βρέθηκαν στο στόχαστρο της «επίθεσης«» μπορεί να υπήρξε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα περιεχόμενα του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου.

Με πληροφορίες από Verge [2]

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr