NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Στην Αυστραλία τα πρώτα delivery με drone της Google - Καφές και φάρμακα... από αέρος

Στην Αυστραλία τα πρώτα delivery με drone της Google - Καφές και φάρμακα... από αέρος
15_04_2019 | 16:17
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η Wing, η εταιρεία που ανήκει στη μητρική εταιρεία της Google, την Alphabet, εγκαινίασε την πρώτη δημόσια υπηρεσία παράδοσης με drones στην Καμπέρα της Αυστραλίας, μετά τις σχετικές άδειες που έλαβε από τις Αρχές. Περίπου 100 κατοικίες στα προάστια Crace, Palmerston και Franklin θα έχουν αρχικά πρόσβαση σε αυτήν, αλλά τους επόμενους μήνες σχεδιάζεται η επέκταση της σε ακόμη περισσότερα σημεία.

Η υπηρεσία συνεργάζεται με τοπικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων καφετεριών και φαρμακείων, για να παραδώσει τα προϊόντα τους «μέσα σε λίγα λεπτά». Η λειτουργία, όμως, έρχεται με περιορισμούς. Δεν θα επιτρέπεται στα αεροσκάφη να πετούν πάνω από κύριους δρόμους και θα μπορούν να πετούν μόνο από τις 7πμ έως τις 8μμ, Δευτέρα έως Παρασκευή (ή μεταξύ 8πμ και 8μμ τις Κυριακές). Επίσης, δεν θα μπορούν να λειτουργούν πολύ κοντά στους ανθρώπους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αγορά του delivery μέσω drone μπορεί να φτάσει σε αξία τα 30 με 40 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας για τις τοπικές επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας πως οι παραδόσεις μέσω οχημάτων αυτού του τύπου μπορεί να αναλογούν σε 1 στις 4 παραγγελίες το 2030.

Σύμφωνα με τις Αρχές της Αυστραλίας, αυτή μπορεί να είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια υπηρεσία διατίθεται εμπορικά, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με πληροφορίες από Verge

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr