NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο δημιουργός του Game of Thrones σκεφτόταν να παρατήσει τα μυθιστορήματα

Ο δημιουργός του Game of Thrones σκεφτόταν να παρατήσει τα μυθιστορήματα
16_04_2019 | 17:29 16_04_2019 | 17:32
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Μπορεί ο όγδοος κύκλος του Game of Thrones να έκανε πρεμιέρα πριν από μερικές ώρες, αυτό όμως θα μπορούσε να μην είχε συμβεί ποτέ. Για την ακρίβεια, ο συγγραφέας του βιβλίου στο οποίο βασίζεται η σειρά θα μπορούσε να μην το είχε γράψει ποτέ αν είχε ασχοληθεί με κάτι σχετικά πιο... βαρετό: τα ακίνητα.

Όπως δήλωνε ο George R.R. Martin το 2014 στην Wall Street Journal «το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετώπισα ποτέ ήταν η αποτυχία του τέταρτου μυθιστορήματος μου, του "The Armageddon Rag"». Μέχρι τότε, ότι έγραφε γινόταν μεγάλη επιτυχία και κέρδιζε πολλά βραβεία. Μέχρι το προαναφερθέν.

Αν και το μυθιστόρημα δέχθηκε καλές κριτικές και δημοσιότητα, δεν πούλησε. Όπως ανέφερε «οι εκδότες πίστευαν πως θα γινόταν το πρώτο μου best-seller. Αλλά αυτό δεν έγινε. Αντί να με πάει στο επόμενο επίπεδο, σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα μου». Ήταν τόσο μεγάλη η αποτυχία που ξαφνικά κανείς δεν ήθελε τα κείμενα του.

Σε εκείνο το σημείο, ο Martin ξανασκέφτηκε την καριέρα του και άρχισε να αναζητά άλλους τρόπους για να ζήσει. «Ήταν μια περίοδος που δεν μπορούσα να πουλήσω το πέμπτο μυθιστόρημά μου, έψαχνα να πουλήσω το σπίτι μου και έκανα ένα από εκείνα τα μαθήματα για αγορές ακινήτων» δήλωνε χαρακτηριστικά.

Τότε, ο παραγωγός Philip DeGuere Jr θέλησε να μετατρέψει σε ταινία το αποτυχημένο μυθιστόρημα. Αυτή ποτέ δεν έγινε πραγματικότητα, αλλά ο DeGuere Jr προσέλαβε τον Martin, ζητώντας του να γράψει πέντε επεισόδια της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς «The Twilight Zone». Και κάπως έτσι, η καριέρα του ακολούθησε τη διαδρομή που όλοι ξέρουμε.

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr