NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Η ΕΕ απαγόρευσε σε 120 αεροπορικές να πετούν στους ευρωπαϊκούς ουρανούς

Η ΕΕ απαγόρευσε σε 120 αεροπορικές να πετούν στους ευρωπαϊκούς ουρανούς

Τις 120 έφτασαν οι αεροπορικές εταιρείες που δεν μπορούν να πετούν στους ευρωπαϊκούς αιθέρες, μετά την πιο πρόσφατη ανανέωση της σχετικής λίστας που διατηρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι αερομεταφορείς αυτοί απαγορεύεται να λειτουργούν «προς, στην και από την ΕΕ», ενώ στη λίστα εντοπίζονται και εταιρείες που δεν λειτουργούν στην ΕΕ αλλά μπαίνουν σε αυτήν, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των Ευρωπαίων που ταξιδεύουν σε άλλες χώρες.

Σημειώνεται πως εάν οι Αρχές ασφαλείας μιας χώρας δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους για την εποπτεία της ασφάλειας, όλοι οι αερομεταφορείς της χώρας μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με απαγορεύσεις.

Μετά την επικαιροποίηση του Απριλίου, 120 αερομεταφορείς βρίσκονται στη λίστα:

  • 114 αεροπορικές από 16 κράτη, λόγω έλλειψης εποπτείας ασφαλείας από τις Αρχές των χωρών αυτών.
  • Οι αεροπορικές εταιρείες Avior Airlines (Βενεζουέλα), Iran Aseman Airlines (Ιράν), Iraqi Airways (Ιράκ), Blue Wing Airlines (Σουρινάμ), Med-View Airlines (Nigeria), Air Zimbabwe (Ζιμπάμπουε).
  • Τέσσερις ακόμη υπόκεινται σε λειτουργικούς περιορισμούς και μπορούν να πετάξουν στην ΕΕ μόνο με συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών: Afrijet (Γκαμπόν), Air Koryo (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας), Air Service Comores (Κομόρες) και Iran Air (Ιράν).

Η λίστα είναι διαθέσιμη σε μορφή pdf από εδώεδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr