NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Microsoft αλλάζει τα δεδομένα: Το νέο Xbox πετάει τα Blu-ray και αγκαλιάζει το digital

Η Microsoft αλλάζει τα δεδομένα: Το νέο Xbox πετάει τα Blu-ray και αγκαλιάζει το digital
17_04_2019 | 00:33 17_04_2019 | 00:36
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Σε μια σημαντική εξέλιξη για την βιομηχανία του gaming, η Microsoft ανακοίνωσε, πριν από μερικά λεπτά, την πρώτη έκδοση του Xbox η οποία δεν διαθέτει καμία δυνατότητα χρήσης οπτικών μέσων, με τους χρήστες να αποκτούν τα παιχνίδια μόνο μέσω internet.

Πρόκειται για το Xbox One S All-Digital Edition, το κόστος του οποίου θα φτάνει τα 249 δολάρια και θα είναι διαθέσιμο από τις 7 Μαΐου, κυκλοφορώντας παράλληλα με τα (ήδη διαθέσιμα) Xbox One S και Xbox One X. Η σημαντική διαφορά σε αυτό είναι, όπως προαναφέρθηκε, πως δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης Blu-ray.

Η Microsoft εξοπλίζει την κονσόλα με σκληρό δίσκο 1 TB μαζί με ψηφιακές εκδόσεις των Forza Horizon 3, Sea of Thieves και Minecraft. Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά παραμένουν ίδια με εκείνα του Xbox One S.

Σε κάθε περίπτωση, είναι η πρώτη φορά που μια από τις γνωστές παιχνιδοκονσόλες κάνει ένα τέτοιο βήμα. Σε μια εποχή που τα digital downloads αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, η Microsoft φαίνεται πως αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να «δοκιμάσει» τις αντοχές της και το κατά πόσον είμαστε κοντά στην πλήρη κατάργηση των φυσικών μέσων, τουλάχιστον στην αγορά του gaming.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr