NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Πρώην στέλεχος της Mozilla: Η Google σαμποτάρει τον Firefox εδώ και χρόνια

Πρώην στέλεχος της Mozilla: Η Google σαμποτάρει τον Firefox εδώ και χρόνια
17_04_2019 | 11:27 17_04_2019 | 11:29
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Mozilla κατηγόρησε την Google ότι σκοπίμως και συστηματικά σαμποτάρει τον Firefox, εδώ και μια δεκαετία, για να ενισχύσει την περαιτέρω υιοθέτηση του δικού της browser, του Chrome.

Αν και δεν είναι ο πρώτος από τη συγκεκριμένη εταιρεία που προχωρά σε παρόμοιες αναφορές, αυτήν την φορά οι «κατηγορίες» είναι συγκεκριμένες και αφορούν σε τακτικές όπως η εισαγωγή μικρών σφαλμάτων στις ιστοσελίδες της, τα οποία εμφανίζονταν μόνο στους χρήστες του Firefox.

Όπως δήλωσε ο Johnathan Nightingale, πρώην αντιπρόεδρος του τομέα του Firefox στην Mozilla «η Google ως σύνολο είναι διαφορετική από αυτό που είναι ο κάθε εργαζόμενος της. Άρχισαν να εμφανίζονται διαφημίσεις του Chrome δίπλα στα αποτελέσματα αναζητήσεων του Firefox. Το Gmail και τα Docs εμφάνιζαν συγκεκριμένα προβλήματα απόδοσης και bugs στον Firefox. Δοκιμαστικές σελίδες μπλόκαραν τον Firefox ως μη συμβατό».

Υπενθυμίζοντας πως οι δύο εταιρείες είναι συνεργάτες, καθώς η Google είναι η μηχανή αναζήτησης του Firefox, ο Nightingale τονίζει πως τα συγκεκριμένα προβλήματα έμπαιναν στην κατηγορία που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «ουπς». Κάθε φορά που ρωτούσαν τι συμβαίνει, η απάντηση από τη Google ήταν του τύπου «Ουπς. Αυτό έγινε κατά λάθος. Θα το φτιάξουμε σε δύο εβδομάδες». «Κάθε φορά το ίδιο. "Ουπς, κι αυτό κατά λάθος, θα το φτιάξουμε σύντομα. Είμαστε στην ίδια ομάδα". Υπήρχαν εκατοντάδες "ουπς"».

Όπως αναφέρει «είμαι υπέρ του να μην αποδίδουμε σε κάτι κακόβουλο εκείνα που μπορούν να εξηγηθούν από ανικανότητα, αλλά δεν πιστεύω ότι η Google είναι ανίκανη. Χρονοτριβούσαν. Χάσαμε χρήστες κατά τη διάρκεια αυτών των "ουπς". Και υπήρχε προσπάθεια και εκνευρισμός κάθε φορά, αντί να βελτιώνουμε το προϊόν μας. Είχαμε ηττηθεί για λίγο και όταν πια αρχίσαμε να λέμε τι συνέβαινε είχε γίνει πολύ ζημιά».

Με πληροφορίες από zdnet

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr