NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Συνεχής η αύξηση των αιτήσεων Εξωδικαστικού Μηχανισμού ρύθμισης οφειλών

Συνεχής η αύξηση των αιτήσεων Εξωδικαστικού Μηχανισμού ρύθμισης οφειλών

Με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς συμμετέχουν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Οι σημαντικές βελτιώσεις που εφαρμόστηκαν το προηγούμενο διάστημα στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων έχουν ήδη αποδώσει καρπούς, καθώς συνεχίζεται η αυξητική πορεία των αιτήσεων και των ρυθμίσεων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, στα πλαίσια του Εξωδικαστικού Μηχανισμού:

  • έχουν εκκινήσει τη διαδικασία της αίτησης, 60.606 επιχειρήσεις, ομόρρυθμοι εταίροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες,
  • έχουν υποβληθεί 6.659 αιτήσεις
  • έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την διαδικασία 1.926 ρυθμίσεις οφειλών (δηλαδή περίπου 3 στους 10), ενώ οι υπόλοιπες αιτήσεις βρίσκονται σε διάφορα στάδια της διαδικασίας.

Αναλυτικότερα:

Για τις επιχειρήσεις: 40.347 εκκίνησαν τη διαδικασία και 9.807 πέρασαν επιτυχώς την επιλεξιμότητα. Από τις 2.951 αιτήσεις που υποβλήθηκαν οι 785 ήταν σε διμερή διαπραγμάτευση και οι 2.345 σε διαπραγμάτευση με πολλαπλούς πιστωτές. Από αυτές οι 1.741 έλαβαν βεβαίωση πληρότητας, οι 1.250 άρχισαν τη διαπραγμάτευση με πολλαπλούς πιστωτές. Έχουν ήδη γίνει 275 επιτυχώς ολοκληρωμένες ρυθμίσεις οφειλών, ενώ παράλληλα πολλές από τις παραπάνω αιτήσεις βαίνουν προς ολοκλήρωση.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες: 18.737 εκκίνησαν τη διαδικασία και από αυτούς 11.466 πέρασαν επιτυχώς την επιλεξιμότητα. Υποβλήθηκαν 3.348 αιτήσεις, 747 αιτήσεις ολοκληρώθηκαν επιτυχώς προς ΑΑΔΕ και 1.003 προς ΚΕΑΟ, φτάνοντας συνολικά τις 1.436 επιτυχώς ολοκληρωμένες ρυθμίσεις οφειλών προς ΑΑΔΕ και ΚΕΑΟ.

Για τους αγρότες: 1.522 εκκίνησαν τη διαδικασία και από αυτούς 1.092 πέρασαν επιτυχώς την επιλεξιμότητα. Υποβλήθηκαν 360 αιτήσεις, 141 αιτήσεις ολοκληρώθηκαν επιτυχώς προς ΑΑΔΕ, 136 προς ΚΕΑΟ και 1 προς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, φτάνοντας συνολικά τις 215 επιτυχώς ολοκληρωμένες ρυθμίσεις οφειλών προς ΑΑΔΕ, ΚΕΑΟ και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υπό εκκαθάριση.


Έχετε επιχείρηση με οφειλές σε Τράπεζες, Δημόσιο και Προμηθευτές; Αξιοποιήστε την ευκαιρία του εξωδικαστικού μηχανισμού για τη ρύθμιση των οφειλών της επιχείρησής σας!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr