NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Οι καλύτερες πασχαλινές αγορές στην Ευρώπη

Οι καλύτερες πασχαλινές αγορές στην Ευρώπη

Το Πάσχα, πέρα από κινητή γιορτή, είναι και μια γιορτή που προκαλεί «σύγχυση» καθώς, ενώ είναι κοινή για όλους τους χριστιανούς, δεν μοιάζει να έχει την καθολικότητα των Χριστουγέννων (περισσότερο ίσως λόγω μάρκετινγκ).

Και ενώ τα Χριστούγεννα όλη η Ευρώπη κινείται σε ρυθμούς στολιδιών, φωτών, μουσικής, μπισκότων, δώρων και πολύχρωμων αγορών, το Πάσχα δεν χαίρει την ίδια δημοτικότητα. Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι το Πάσχα των Καθολικών και των Ορθόδοξων Χριστιανών σπάνια συμπίπτουν ημερολογιακά, η «σύγχυση» αυξάνεται.

Αποτέλεσμα αυτού, τα ταξίδια το Πάσχα να είναι περισσότερο εγχώρια. Φεύγουμε για τα χωριά μας και τα χωριά των φίλων μας για να ζήσουμε την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης εβδομάδας και να καλωσορίσουμε την Άνοιξη (ελπίζουμε) στην φύση, με χορταστικά τραπέζια και καλή παρέα.

Αν όμως επιθυμείτε κάτι διαφορετικό, η Ευρώπη προσφέρει πολλές επιλογές για τις διακοπές του Πάσχα.

Η καλύτερη παραδοσιακή πασχαλινή αγορά θεωρείται αυτή της Κρακοβίας που βρίσκεται στη ατμοσφαιρική κεντρική πλατεία Rynek Główny και φέτος λειτουργεί από τις 11 έως τις 22 Απριλίου. Εδώ θα βρείτε πολύ όμορφα παραδοσιακά αντικείμενα και φυσικά τα περίφημα ξύλινα χρωματιστά αυγά Pisanki. Όλη η πόλη κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς, τα σπίτια είναι στολισμένα, λουλούδια υπάρχουν παντού, παραδοσιακά εδέσματα προσφέρονται στους δρόμους και το Grzaniec Galicyjski (τοπικό κρασί) έχει την τιμητική του.

Η πιο εντυπωσιακή πασχαλινή αγορά με χειροποίητα προϊόντα βρίσκεται στην Βουδαπέστη και λειτουργεί φέτος από τις 5 έως τις 28 Απριλίου. Εδώ θα σας εντυπωσιάσουν οι λεπτομέρειες σε κάθε αντικείμενο που διατίθεται όπως και τα χρώματα. Θα βρείτε χειροποίητες δημιουργίες από πορσελάνη, ξύλο, γυαλί, ύφασμα και θα απολαύσετε συναυλίες αλλά και θα συμμετάσχετε σε workshops παραδοσιακών τεχνών.

Η πιο ανθισμένη πασχαλινή αγορά της Ευρώπης σας περιμένει στην Πράγα από τις 6 Απριλίου έως τις 28, στην πλατεία της παλιάς πόλης. Εδώ θα βρείτε παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα αλλά και τουριστικές προτάσεις για δώρα. Θα γευτείτε εξαιρετική τοπική μπύρα και το παραδοσιακό τσέχικο αρωματικό κρασί svařené víno. Επιπλέον, θα απολαύσετε παιδιά με παραδοσιακές φορεσιές να χορεύουν σε τοπικούς ρυθμούς.

Τέλος, μπορείτε να επισκεφτείτε την πάντα ενδιαφέρουσα Βιέννη που προσφέρει τρεις διαφορετικές πασχαλινές αγορές και σχετικά καλό καιρό αυτή την περίοδο για να απολαύσετε τα πολλά αξιοθέατα της. Ενώ, αν θέλετε να βιώσετε το καθολικό Πάσχα σε όλο του το μεγαλείο, μπορείτε να επισκεφτείτε την Ιταλία αλλά και την Ισπανία (η πρόταση μου θα ήταν η Σεβίλλη). Από την άλλη αν θέλετε τις πιο όμορφες ανοιξιάτικες διακοπές, μπορείτε να ταξιδέψετε μέχρι την γαλλική Colmar που σίγουρα θα σας μαγέψει με την παραμυθένια ατμόσφαιρα και τα χιλιάδες λουλούδια της.

Καλές γιορτές!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr