NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Εγκαίνια του πάρκου «Γιούρι Γκαγκάριν» στην Κρήτη, παρουσία τεσσάρων κοσμοναυτών

Εγκαίνια του πάρκου «Γιούρι Γκαγκάριν» στην Κρήτη, παρουσία τεσσάρων κοσμοναυτών
20_04_2019 | 20:09
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Διεθνή

Το πάρκο «Γιούρι Γκαγκάριν» στο Ηράκλειο της Κρήτης εγκαινιάστηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό της 85ης επετείου από τη γέννηση του πρώτου ανθρώπου που πέταξε στο διάστημα, του Γιούρι Γκαγκάριν, παρουσία τεσσάρων εν ενεργεία κοσμοναυτών, του κ. Θεόδωρου Γιουρτσίχιν (Γραμματικόπουλου), του κ. Αντόν Σκάπλεροφ, του κ. Ολέγκ Αρτέμιεφ και του κ. Σεργκέι Προκόπιεφ.

Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά ευχαρίστησε τους τέσσερις κοσμοναύτες για την επιλογή τους να πραγματοποιούν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη το πρόγραμμα αποκατάστασής τους μετά από διαστημικές αποστολές. Αναφέρθηκε στη δυναμική προβολή και προώθηση της Ελλάδας στη Ρωσία και διεθνώς, από τους Ρώσους κοσμοναύτες, «οι οποίοι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού». Στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που διαφημίστηκε τουριστικά από το διάστημα στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδα-Ρωσία.

Η υπουργός, μαζί με τον ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν (Γραμματικόπουλο), φύτεψαν το πρώτο δέντρο του πάρκου, μία ελιά. Στόχος είναι όταν επισκέπτονται την Κρήτη για την αποκατάστασή τους Ρώσοι κοσμοναύτες και αστροναύτες από την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ, να φυτεύουν ένα δέντρο ελιάς, προκειμένου να δημιουργηθεί «ένα διεθνές αξιοθέατο και μια παράδοση παγκόσμιας εμβέλειας, καθώς κάθε ελαιόδεντρο θα συνοδεύεται από ειδική αναμνηστική πινακίδα με τα στοιχεία του αστροναύτη ή κοσμοναύτη, που το φύτεψε».

Η επίσκεψη των κοσμοναυτών πραγματοποιείται με την στήριξη του ΕΟΤ Ρωσίας και της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας, που συμμετείχαν ενεργά στην προετοιμασία του ταξιδιού, σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και την TEZTOUR Hellas.

Επισυνάπτεται το βίντεο του Ρώσου Κοσμοναύτη Aντόν Σκάπλεροφ από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το Μάρτιο του 2018 για την τουριστική προώθηση και προβολή της Ελλάδας, με το οποίο η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που διαφημίστηκε από το Διάστημα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr