NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η εφαρμογή «Πάμε Στάση» προσβάσιμη και από άτομα με προβλήματα όρασης

Η εφαρμογή «Πάμε Στάση» προσβάσιμη και από άτομα με προβλήματα όρασης

Διαθέσιμη είναι πλέον η καινούρια έκδοση της εφαρμογής «Πάμε Στάση» η οποία έχει εμπλουτιστεί με κείμενα και λειτουργίες για να διαβάζεται εύκολα από τους περισσότερους screen readers και να βοηθάει τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην όραση ώστε να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Η startup, της οποίας η CEO και co-founder, Αράξια Καντικιάν, είχε μιλήσει πριν από μερικές ημέρες στο epixeiro.gr, αναβάθμισε την εφαρμογή της ούτως ώστε να υποστηρίζει αναγνώστες οθόνης (screen readers), κείμενο σε ομιλία (text to speech) και πρόσβαση κειμένων (text accessibility.

Ο screen reader είναι ένα είδος λογισμικού υποστηρικτικής τεχνολογίας (assistive technology software) το οποίο βοηθά τα άτομα με μειωμένη όραση ή και τύφλωση να μπορούν να αλληλεπιδράσουν και να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή.

Όσον αφορά το σύστημα text-to-speech, μετατρέπει το κείμενο φυσικής γλώσσας σε ομιλία. Σε αυτή τη λογική, η εφαρμογή έχει εμπλουτιστεί με «φιλικό» κείμενο ώστε να περιγράφονται όλα τα χαρακτρηριστικά της και να είναι κατανοητά στο κόσμο που χρησιμοποιεί αυτή την εκδοχή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr