NEWSFLASH...
Marketing & Sales | Marketing
ανάγνωση

Μόδα & Εκπαίδευση: Από το όνειρο στην επιτυχία

Μόδα & Εκπαίδευση: Από το όνειρο στην επιτυχία
Sponsored by:
Μόδα & Εκπαίδευση: Από το όνειρο στην επιτυχία

Δεκάδες είναι οι ορισμοί αναφορικά με το τι είναι Μόδα και όλοι καταλήγουν σε τρία βασικά χαρακτηριστικά:

  • Αποτελεί το κυρίαρχο στυλ σε ρούχα ή συμπεριφορές.
  • Αναφέρεται σε μια δεδομένη χρονική στιγμή.
  • Χαρακτηρίζεται από συνεχή αλλαγή.

Στο χώρο της Μόδας, το Marketing είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την επιτυχία κάθε επιχείρησης. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη προϊόντων, το χτίσιμο αναγνωρίσιμης μάρκας και πελατειακής πιστότητας, την έρευνα αγοράς, τη διανομή των προϊόντων και των υπηρεσιών και τις πετυχημένες τεχνικές διαφήμισης και προώθησης. Ο marketer θα πρέπει να μπορεί να αναλύει την αγορά και να αναπτύσσει ένα πλάνο δράσεων, το οποίο να είναι μοναδικό για τη Μάρκα. Να αναγνωρίζει τις τάσεις τις αγοράς και να μπορεί να τις μετατρέπει σε κέρδος.

Το Fashion Management, από τη δική του πλευρά, εμπεριέχει την κατανόηση των αρχών του marketing και της τέχνης της πώλησης, σε συνδυασμό με τις δεξιότητες της αγοράς και τη διαχείριση των αποθεμάτων. Συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η βιομηχανία της Μόδας, από το τι θα πρέπει να προσέξει κανείς σε ένα καλά δομημένο ρούχο ή αξεσουάρ Μόδας, έως τη διοργάνωση επιδείξεων Μόδας και το τι πρέπει να ψάχνει αναλύοντας τις τάσεις της Μόδας. Το Management αφορά την πραγματική λειτουργία μιας επιχείρησης Μόδας και απαιτεί τόσο αναλυτική σκέψη, όσο και διεισδυτική ματιά, ώστε να οδηγεί σε πρωτότυπα και ταυτόχρονα εμπορεύσιμα σχέδια, προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο συνδυασμός Fashion Marketing και Management διδάσκει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως μπορεί ο επιχειρηματίας Μόδας να εντοπίσει και κυρίως να αξιοποιήσει τις αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών με στόχο τη δημιουργία βιώσιμης κερδοφορίας.

Αυτό που χρειάζεται για να καλυφθεί η απόσταση ανάμεσα στη δημιουργική φαντασία και την πρωτοποριακή ιδέα έως την εμπορική πραγματικότητα είναι ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό όραμα το οποίο θα αναγνωρίζει τις ευκαιρίες και φυσικά τις διοικητικές και επιχειρηματικές δεξιότητες που χρειάζονται, για το σχεδιασμό και τον έλεγχο μιας επιχείρησης.

Στόχος του Diploma in Fashion Management είναι μέσα από το θεωρητικό υπόβαθρο και τα πρακτικά παραδείγματα από το χώρο των επιχειρήσεων της παγκόσμιας Μόδας, αλλά και μέσα από τη μεγάλη εμπειρία επιτυχημένων επαγγελματιών της ελληνικής βιομηχανίας Μόδας, οι σπουδαστές να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τις κατευθύνσεις και τα βήματα που είναι αναγκαία, για να χτίσει ένας επιχειρηματίας την δική του επιχείρηση μόδας. Επίσης, να μπορέσουν να αναγνωρίσουν τα επαγγελματικά μονοπάτια που ανοίγονται στο χώρο, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις ατομικές τους δεξιότητες και το πάθος τους για τη Μόδα με τη γνώση της αγοράς και των μεταβολών που πραγματοποιούνται σε αυτή.

Sponsored by:
Μόδα & Εκπαίδευση: Από το όνειρο στην επιτυχία
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr