NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

«Ιστορική στιγμή» για την Ελλάδα η ίδρυση διεθνούς οργανισμού αθλητισμού και τουρισμού

«Ιστορική στιγμή» για την Ελλάδα η ίδρυση διεθνούς οργανισμού αθλητισμού και τουρισμού

Ως «ιστορική στιγμή» για την Ελλάδα χαρακτηρίζεται η ίδρυση του πρώτου, με έδρα την Ελλάδα, διεθνούς οργανισμού αθλητισμού και τουρισμού για την ειρήνη και την ευημερία.

Ο Οργανισμός International Sports & Tourism Organisation for Peace & Prosperity, ISTO for P&P, παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα στην Αθήνα σε ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο Εξωτερικών, σε δημοσιογράφους και ανταποκριτές ξένου τύπου. Ακολούθησε η παρουσίασή του σε πρέσβεις ξένων χωρών.

Τις αρχές και τους στόχους του διεθνούς οργανισμού παρουσίασαν από κοινού ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο νέος οργανισμός δημιουργείται με στόχο να αποτελέσει μέσο ενδυνάμωσης της διεθνούς συνεργασίας για την ανάπτυξη με προγράμματα και σχέδια που ενισχύουν και πολλαπλασιάζουν τα οφέλη του τουρισμού για τις τοπικές κοινωνίες.

Ενσωματώνει τις τέσσερις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης: την παγκόσμια οικονομική ευημερία, την κοινωνική συνοχή, το αειφόρο περιβάλλον, την καλή διακυβέρνηση, για την επίτευξη των στόχων του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην ατζέντα έως το 2030.

Ο ISTO for P & P λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός αυτόνομος οργανισμός, διεθνής σε καθεστώς και μη πολιτικός στη διαχείριση, στελέχωση και λειτουργία του. Με την ολοκλήρωση της ίδρυσής του θα τελεί υπό τον ΟΗΕ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr