NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Στο στόχαστρο ηλεκτρονικής επίθεσης το μητρώο ελληνικών domain .gr και .ελ

Στο στόχαστρο ηλεκτρονικής επίθεσης το μητρώο ελληνικών domain .gr και .ελ
23_04_2019 | 16:55 24_04_2019 | 20:33
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Επίθεση κατά των πληροφοριακών του συστημάτων υπέστη το μητρώο ονομάτων χώρου με κατάληξη [.gr] και [.ελ], όπως γνωστοποιεί στους κατόχους domain name με τις συγκεκριμένες καταλήξεις το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

Σύμφωνα με το σχετικό email, το οποίο είναι στη διάθεση του epixeiro.gr, «η επίθεση αυτή είναι τμήμα μιας γενικότερης προσπάθειας, σε διεθνές επίπεδο, να επηρεασθεί αρνητικά η λειτουργία των Μητρώων ονομάτων του διαδικτύου. Από τη διερεύνηση του περιστατικού δεν προέκυψαν στοιχεία για διαρροή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «ως προληπτικό μέτρο προστασίας, αλλά και συνολικότερα για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα τροποποιηθεί η διαδικασία αλλαγής των κωδικών εξουσιοδότησης των ονομάτων χώρου [.gr] και [.ελ]. Σε περίπτωση που επιθυμείτε τη γνωστοποίηση του νέου κωδικού ή την αλλαγή του, μπορείτε να απευθυνθείτε στον καταχωρητή σας».

Το epixeiro.gr έχει επικοινωνήσει με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε πιθανή νέα εξέλιξη ή πληροφορία.

Ενημέρωση: Η επίσημη απάντηση που έλαβε το epixeiro.gr στα ερωτήματα του ήταν πως «δεν μπορούν να γνωστοποιηθούν περισσότερες πληροφορίες για το υπό διερεύνηση συμβάν».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr