NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Το Facebook θα αξιολογεί και τις δημοσιεύσεις στα ελληνικά για «fake news»

Το Facebook θα αξιολογεί και τις δημοσιεύσεις στα ελληνικά για «fake news»

Ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών, το Facebook ανακοίνωσε πως προχωράει σε συνεργασία με μια ακόμη σειρά fact-checking υπηρεσιών ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και με μια πλατφόρμα του είδους από την Ελλάδα.

Η επέκταση του προγράμματος, που αφορά στην «εξέταση και αξιολόγηση του περιεχόμενου στο Facebook» γίνεται μέσω του «Ellinika Hoaxes» στην Ελλάδα, του «FactCheckNI» στην Β. Ιρλανδία, του «Faktograf» στην Κροατία, του «Observador» στην Πορτογαλία και του «Patikrinta 15min» στη Λιθουανία.

Οι «fact-checking» συνεργάτες της Facebook είναι όλοι πιστοποιημένοι από το International Fact-Checking Network (IFCN) αλλά και μέσω της πρωτοβουλίας FactCheckEU. Από σήμερα, όλα τα μέλη του τελευταίου θα μπορούν να αξιολογούν περιεχόμενο στο Facebook.

Οι συνεργάτες του γνωστού κοινωνικού δικτύου σε αυτόν τον τομέα φτάνουν πλέον τους 21, καλύπτοντας 14 γλώσσες (μεταξύ των οποίων, φυσικά, βρίσκονται και τα ελληνικά). Υπενθυμίζεται πώς όταν μια ιστορία χαρακτηριστεί ως ψευδής, εμφανίζεται χαμηλότερα στη ροή, μειώνοντας σημαντικά την κυκλοφορία της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr