NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Αμερικανός αξιωματούχος: Η συνεργασία με τη Huawei βάζει σε κίνδυνο τις σχέσεις με τις ΗΠΑ

Αμερικανός αξιωματούχος: Η συνεργασία με τη Huawei βάζει σε κίνδυνο τις σχέσεις με τις ΗΠΑ
Φωτογραφία: Olaf Kosinsky

Αμερικανός αξιωματούχος προειδοποίησε το Ηνωμένο Βασίλειο και οποιαδήποτε άλλη χώρα της Δύσης που υιοθετεί εξοπλισμό της Huawei για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G πώς «κινδυνεύει να επηρεάσει τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ σε θέματα πληροφοριών».

Η κλιμάκωση της ρητορικής έρχεται μερικές ημέρες μετά από διαρροή που έδειξε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να δώσει στην Huawei τη δυνατότητα να προμηθεύει «μη βασικές υποδομές», ένα μέτρο ασφάλειας που οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι δεν θα λειτουργήσει στην πράξη.

Όπως δήλωσε ο Robert Strayer, αναπληρωτής βοηθός γραμματέας στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, η Huawei «δεν είναι αξιόπιστος πωλητής» και οποιαδήποτε χρήση της τεχνολογίας της σε δίκτυα 5G αποτελεί κίνδυνο.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει «να επανεξετάσουν την ικανότητά να διασυνδέονται και να ανταλλάσσουν πληροφορίες» εάν η Huawei χρησιμοποιηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υπονοώντας ότι οι διαδικασίες ανταλλαγής πληροφοριών μπορεί να μπαίνουν σε κίνδυνο.

Με πληροφορίες από Guardian

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr