NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κύπρος
ανάγνωση

«Γενναιόδωρα κίνητρα» για προσέλκυση startups προσφέρει η Κύπρος

«Γενναιόδωρα κίνητρα» για προσέλκυση startups προσφέρει η Κύπρος
02_05_2019 | 13:37
epixeiro icon Ειδήσεις | Κύπρος

Σημαντικά κίνητρα αλλά και ευκολότερα κριτήρια περιλαμβάνει το νέο Σχέδιο για προσέλκυση startups στην Κύπρο που ενέκρινε πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο. Όπως μεταδίδει το philenews, στόχος είναι να δοθούν 150 άδειες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, με την κυβέρνηση να παραχωρεί μία σειρά από οφέλη στους επιχειρηματίες που θα εγκατασταθούν στο νησί.

Σε αυτά, εντοπίζεται η παραμονή και δραστηριοποίηση στο νησί για τουλάχιστον ένα χρόνο με δυνατότητα ανανέωσης για τουλάχιστον ένα ακόμα χρόνο, το δικαίωμα αυτόεργοδότησης ή δικαίωμα εργασίας στην ίδια την επιχείρηση και η προοπτική παραμονής στο νησί χωρίς χρονικό περιορισμό, εάν η επιχείρηση αποδειχθεί επιτυχημένη.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, θα μπορεί επίσης να προσλάβει προσωπικό από χώρες μη μέλη της ΕΕ χωρίς πρότερη έγκριση του Τμήματος Εργασίας, εάν βέβαια το εγχείρημα καταστεί επιτυχές, κάτι που θα κρίνεται μετά το δεύτερο χρόνο λειτουργίας.

Για αρχή, ένα από τα βασικά κριτήρια που πρέπει να πληροί ένα φυσικό πρόσωπο για να αιτηθεί του σχεδίου είναι να έχει πρόσβαση σε κεφάλαιο 20 χιλ. ευρώ που να προέρχεται από venture capital funding, crowdfunding ή άλλες πηγές χρηματοδότησης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr