NEWSFLASH...
Διεθνή
ανάγνωση

Πέρα από τα Αγγλικά: Οι 5 γλώσσες σε ζήτηση στον κόσμο του επιχειρείν!

Πέρα από τα Αγγλικά: Οι 5 γλώσσες σε ζήτηση στον κόσμο του επιχειρείν!

Αν και τα Αγγλικά ήταν και παραμένουν η πιο διαδεδομένη γλώσσα στον κόσμο του επιχειρείν, στην παγκοσμιοποιημένη αγορά του σήμερα η χρήση μιας σειράς άλλων ολοένα και επεκτείνεται, αποτελώντας εισιτήριο για νέες αγορές. Παράλληλα, αυξάνεται και η ζήτηση για τρόπους εκμάθησης άλλων γλωσσών, κάτι που με τη σειρά του δημιουργεί σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Μανδαρίνικα

Τα Μανδαρίνικα (γνωστά και ως απλοποιημένα κινέζικα) αποτελούν σήμερα την κινεζική διάλεκτο που έχει επικρατήσει και την πιο διαδεδομένη γλώσσα στον κόσμο, με περίπου 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους να την χρησιμοποιούν. Ως εκ τούτου, είναι σαφής ο ρόλος της στο διεθνές εμπόριο και στην επιχειρηματικότητα, τη στιγμή, μάλιστα, που η Κίνα επενδύει και «ανοίγεται» σε νέες αγορές, μέσω και των «Νέων Δρόμων του Μεταξιού».

Η Κίνα εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εμπορίου στον κόσμο, με πολλές κινεζικές εταιρείες να επεκτείνουν ολοένα και περισσότερο τη διεθνή τους παρουσία. Και με τα κινεζικά να θεωρούνται μια από τις δυσκολότερες γλώσσες για να μάθει κάποιος στη Δύση, είναι σαφές πως η γνώση τους αποτελεί ένα πολύπλευρο «bonus» που αναζητά κάθε επαγγελματίας.

Ρώσικα

Η ρωσική γλώσσα χαρακτηρίζεται από πολλούς ως εκείνη της διπλωματίας και του εμπορίου, κάτι που δείχνει και τη δύναμη της. Σύμφωνα με σχετικά στατιστικά στοιχεία, είναι η δεύτερη σε χρήση μετά τα αγγλικά, όσον αφορά στο περιεχόμενο των ιστοσελίδων, τη στιγμή που αποτελεί την όγδοη πιο ευρέως διαδεδομένη γλώσσα στον κόσμο, με περίπου 160 εκατομμύρια ανθρώπους να την χρησιμοποιούν.

Η συγκεκριμένη δεν χρησιμοποιείται μόνο στη Ρωσία αλλά και σε μια σειρά άλλων. Στη σχετική λίστα εντοπίζονται χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Εσθονία, η Γεωργία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Μολδαβία. Οι σχετικές αναφορές θέλουν πολλούς Ρώσους να προτιμούν τη μητρική τους γλώσσα από τα αγγλικά, οπότε η εκμάθηση της γλώσσας τους μπορεί να αποδώσει καρπούς, εάν αναζητά κάποιος επιχειρηματικές ευκαιρίες στις προαναφερθείσες περιοχές.

Αραβικά

Με περισσότερους από 400 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο να μιλούν σήμερα την αραβική γλώσσα, ένα μεγάλο μέρος των οποίων βρίσκεται στη Μέση Ανατολή, αποτελεί σίγουρα μια γλώσσα που μπορεί να βοηθήσει τον επιχειρηματία, με τα σχετικά στατιστικά να μιλούν για ραγδαία επέκταση της χρήσης της τα τελευταία δέκα χρόνια. Είναι φυσικό πως με τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στη Μέση Ανατολή να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο (ακόμα και σε τομείς όπως οι startups) τα αραβικά εξελίσσονται σε μια γλώσσα που θέλει κάποιος να μάθει.

Το ότι χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 22 χώρες παγκοσμίως και το ότι αποτελεί τη γλώσσα μιας σειράς βιομηχανιών δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως εκείνων του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, είναι μερικά ακόμη από τα στοιχεία που δείχνουν τη δύναμη της. Και με την ευρεία ανάπτυξη που σημειώνεται σε περιοχές όπως η Ντόχα και το Κατάρ, τα αραβικά θέτουν υποψηφιότητα για μια θέση στις σημαντικότερες γλώσσες του άμεσου μέλλοντος.

Ισπανικά

Περίπου μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι μιλούν ισπανικά σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας την κυρίαρχη γλώσσα σε χώρες όπως το Μεξικό, η Κολομβία, η Αργεντινή, η Ισπανία και το Περού. Και όχι μόνο αυτό, αλλά, σύμφωνα με κάποιες έρευνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βρίσκονται στη δεύτερη θέση της κατάταξης από πλευράς που πληθυσμού που τα χρησιμοποιεί ως βασική τους γλώσσα, με 37,6 εκατομμύρια ανθρώπους.

Καθώς οι ΗΠΑ αποτελούν μια τεράστια οικονομία της οποίας ο ισπανόφωνος πληθυσμός προβλέπεται πως θα διπλασιαστεί μέχρι το 2050, τα ισπανικά γίνονται ακόμη πιο σημαντικά για κάποιον που θα ξεκινήσει την επιχείρηση του κάπου στη Δύση ή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, διαθέτοντας εξωστρεφή στρατηγική. Φυσικά, εξίσου σημαντική είναι η γνώση τους από επενδυτές που έχουν στο στόχαστρο τους περιοχές της Λατινικής Αμερικής.

Γερμανικά

Η δύναμη της γερμανικής οικονομίας, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο, είναι σε όλους γνωστή. Βάσει αυτού, η γνώση της γλώσσας που χρησιμοποιείται επισήμως σε μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη είναι σαφές πως όχι απλώς βοηθάει αλλά ανοίγει και «πόρτες».

Τα γερμανικά αποτελούν τη μητρική γλώσσα για περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους και χρησιμοποιούνται, πέρα από τη Γερμανία, σε Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Λιχτενστάιν. Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί πως η γνώση της γερμανικής γλώσσας έγινε ακόμη πιο «χρήσιμη» μετά την οικονομική κρίση, με πολλούς Έλληνες να μεταφέρουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες στη Γερμανία ή να ξεκινούν εκεί μια καινούργια επιχείρηση. Άλλωστε, τα γερμανικά διδάσκονται σήμερα ως βασική γλώσσα στα δημόσια σχολεία της χώρας μας.


Στην Ελλάδα, τα So Easy, μέρος του ομίλου So Easy Education, προσφέρουν εκπαίδευση σε όλες τις παραπάνω γλώσσες. Mε 25 χρόνια εμπειρίας στην ξενόγλωσση εκπαίδευση, εξειδικευμένες μεθόδους που βασίζονται στις αρχές της βιωματικής μάθησης και μία ομάδα 28 υπευθύνων και 952 καθηγητών, τα So Easy παρέχουν εξατομικευμένα προγράμματα σπουδών για παιδιά, εφήβους, ενήλικες και επαγγελματίες. Τα So Easy απέσπασαν το Βραβείο Βέλτιστης Μαθησιακής εμπειρίας EDUCATION LEADER AWARD το 2018.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr