NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Ο δήμος Αθηναίων αναβαθμίζει τον ηλεκτροφωτισμό σε 45.500 σημεία με λαμπτήρες LED

Ο δήμος Αθηναίων αναβαθμίζει τον ηλεκτροφωτισμό σε 45.500 σημεία με λαμπτήρες LED

Ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε πως αντικαθιστά 45.500 φωτιστικά στην πρωτεύουσα, μετά το “πράσινο φως” που έλαβε από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή για την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της Αθήνας με λαμπτήρες LED, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Πρόκειται όπως αναφέρεται, «για ένα από τα μεγαλύτερα έργα ΣΔΙΤ που έχει υλοποιηθεί στην χώρα, μέσω του οποίου έχει υπολογιστεί η εξοικονόμηση ενέργειας κατά 65% και εξοικονόμηση πόρων της τάξης των 3,8 εκ ευρώ ετησίως, από τα περίπου 7 εκ. ευρώ που πληρώνει ετησίως ο δήμος Αθηναίων σε τιμολόγια οδοφωτισμού».

Ο κ. Γιώργος Καμίνης σημείωσε ότι «για μία ακόμα φορά ο δήμος Αθηναίων καινοτομεί. Μέσω αυτού του έργου, εξασφαλίζουμε διαφάνεια, νομιμότητα και ακεραιότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας αλλά κυρίως θα έχουμε μια Αθήνα πιο ασφαλή, πιο φωτεινή».

Επιπλέον, ο δήμος Αθηναίων αναφέρει πως πετυχαίνει:

  • Ραγδαία μείωση του ετήσιου κόστους συντήρησης, λόγω της προτεινόμενης τεχνολογίας της οποίας η διάρκεια ζωής φτάνει τα 20 έτη. Μείωση βλαβών και χρόνου αποκατάστασης.
  • Μείωση των αερίων θερμοκηπίου CO2 κατά 23.900 τόνους ετησίως.
  • Εξάλειψη του υδραργύρου από την υφιστάμενη βάση των φωτιστικών του δήμου Αθηναίων (αυτή τη στιγμή ο δήμος Αθηναίων κατά ~23% χρησιμοποιεί λαμπτήρες που περιέχουν αέρια υδραργύρου).
  • Μείωση της φωτορύπανσης και εξάλειψη φαινομένων που έχουν αρνητική επίδραση σε πεζούς και οδηγούς

Η πρόταση είχε κατατεθεί από τον δήμο Αθηναίων προς αξιολόγηση και έγκριση από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Απρίλιο του 2018.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr