NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

O σύγχρονος άνθρωπος και η ψηφιακή τεχνολογία: Προκλήσεις και προβληματισμοί από τους μαθητές

O σύγχρονος άνθρωπος και η ψηφιακή τεχνολογία: Προκλήσεις και προβληματισμοί από τους μαθητές
07_05_2019 | 11:24
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

O σύγχρονος άνθρωπος και η ψηφιακή τεχνολογία: Προκλήσεις και προβληματισμοί, είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώνει η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία Αρσάκειο Γυμνάσιο Λύκειο Θεσσαλονίκης.

  • Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things) η αναζήτηση της ευκολίας ή η «ευτυχία» που εγκλωβίζεται και ασφυκτιά;
  • Η ενσωμάτωση των κινητών τηλεφώνων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Λόγος και Αντίλογος
  • «Ποιος Θεός και ποιος άνθρωπος; Αναζητώντας «πυξίδα» στον θαυμαστό κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας…

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις εισηγήσεις που παρουσιάζουν κυρίως μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης σε μια ημερίδα που θέτει ως κυρίαρχο ζήτημα την «ψηφιακή τεχνολογία και τα ανθρωπολογικά ερωτήματα που προκύπτουν», όπως εξηγεί ο θεολόγος καθηγητής του Αρσακείου και διοργανωτής της εκδήλωσης Θανάσης Νευροκοπλής.

Ενδεικτικά:

Ένα συνέδριο…θεσμός

«Η ημερίδα γίνεται στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια της μεγάλης εκδήλωσης που έγινε στην Αθήνα στις 17 και 18 Απριλίου με το ίδιο θέμα «Σύγχρονος άνθρωπος και ψηφιακή τεχνολογία : προκλήσεις και προβληματισμοί».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης στην Αθήνα ήταν ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών τού Massachusetts Institute of Technology (MIT), ο οποίος τιμήθηκε το 2018 με την κορυφαία διάκριση Rolf Nevanlinna Prize για τη συμβολή του στα μαθηματικά των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο κ Δασκαλάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στην υπολογιστική επανάσταση που έχει σημειωθεί κατά τα τελευταία χρόνια αλλά και στις εξελίξεις που αναμένεται να σημειωθούν στο μέλλον, ενώ εστίασε ιδιαίτερα στους προβληματισμούς που προκύπτουν από την επανάσταση αυτή τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε ηθικό, νομικό και φιλοσοφικό επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα μπορείτε να βρείτε εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr