NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Εξαγγελίες Τσίπρα για 13η σύνταξη και μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

Εξαγγελίες Τσίπρα για 13η σύνταξη και μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

Στην παρουσίαση «πακέτου φιλοαναπτυξιακών μέτρων» προχώρησε χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, υποστηρίζοντας πως αυτό «θα συμβάλει σε μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά θα δώσει και την ευκαιρία τα οφέλη της ανάπτυξης να γίνουν επιτέλους αισθητά στους πολλούς».

Για το 2019, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, το οποίο σχεδιάζεται να φτάσει από το 24% στο 13%, και στη μετάταξη όλων των τροφίμων στον συντελεστή του 13%. Παράλληλα, προαναγγέλθηκε μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια (ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο) από το 13% στο 6%.

Την ίδια στιγμή, προβλέπεται μείωση του ΦΠΑ από 13% σε 11% για κατηγορίες όπως εκείνη της εστίασης, των τροφίμων, φαρμακευτικών προϊόντων, ιατρικών μηχανημάτων, το νερό, «με σκοπό τη μείωση των τιμών ειδών πρώτης ανάγκης και την τόνωση της κατανάλωσης».

Προβλέπεται επίσης παροχή μόνιμης 13ης σύνταξης, συνολικού κόστους 800 εκ. ευρώ, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης εισοδημάτων ως 20.000 ευρώ αλλά και μείωση για μεγαλύτερα «με σκοπό την μείωση της φορολογικής. επιβάρυνσης μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών». «Ακόμη, προχωράμε στην επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων και νέων εργαζομένων μέχρι 25 ετών» όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Τέλος, εξαγγέλθηκε η επαναφορά του μέτρου μείωσης του φόρου εισοδήματος για μόνιμους κατοίκους νησιών με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους και μείωση του ΕΝΦΙΑ σε νησιά με πληθυσμό έως 1.000 κατοίκους, με παράλληλη μείωση του φόρου συνεταιρισμών στο 10%.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr