NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

European Cyber Security Challenge 2019: Η ελληνική συμμετοχή ταξιδεύει στη Ρουμανία

European Cyber Security Challenge 2019: Η ελληνική συμμετοχή ταξιδεύει στη Ρουμανία
13_05_2019 | 12:21
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Το European Cyber Security Challenge είναι ο επίσημος ευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας του ENISA που αποσκοπεί στην ανεύρεση, προσέλκυση και ανάδειξη νέων ταλέντων στο χώρο της προστασίας και ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων.

Για 4η συνεχή χρονιά ανακοινώνεται η συμμετοχή της Ελλάδας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2019 (ECSC19), που θα διεξαχθεί από 9 μέχρι 11 Οκτωβρίου 2019 στο Βουκουρέστι. Χορηγός επικοινωνίας της προσπαθείας είναι και το epixeiro.gr.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), ενώ υποστηρίζεται ενεργά από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, μέσω της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής. Την ευθύνη της Ελληνικής συμμετοχής φέρει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητής, κο Χρήστο Ξενάκη.

Σημειώνεται ότι η περυσινή ομάδα κατάφερε να διακριθεί στην 5η θέση στη συνολική κατάταξη, μεταξύ 17 συμμετοχών. Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει φέτος τη χώρα μας στον τελικό στο Βουκουρέστι θα αποτελείται από 10 άτομα μεταξύ 15-25 ετών, μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες και μη, hackers, ερευνητές ασφαλείας, αλλά και απλοί fans της ψηφιακής ασφάλειας. Η τελική 10άδα θα προκύψει μετά το πέρας των προπονήσεων στις αρχές Σεπτεμβρίου, τόσο από τους περυσινούς συμμετέχοντες, όσο και από εκείνους που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στον προκριματικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με το EthiHak by SecNews στα πλαίσια του 9ου συνεδρίου για την ψηφιακή ασφάλεια, Infocom Security 2019.

Η προετοιμασία της διευρυμένης ομάδας των συμμετεχόντων, γίνεται με τη βοήθεια της εξελιγμένης πλατφόρμας cybertraining Hack The Box, που φιλοξένησε και τα φετινά challenges κατά τη διάρκεια των προκριματικών, αλλά και από μία ομάδα διακεκριμένων ειδικών σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr