NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Amazon επιχορηγεί τους εργαζόμενους για να φτιάξουν τις δικές τους startups

Η Amazon επιχορηγεί τους εργαζόμενους για να φτιάξουν τις δικές τους startups
14_05_2019 | 11:08 14_05_2019 | 11:24
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Ποσά που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 10.000 δολάρια θα προσφέρει η Amazon σε μέλη του προσωπικού της, σε περίπτωση που αυτοί θελήσουν να αποχωρήσουν από τον γνωστό κολοσσό και να ξεκινήσουν τις δικές τους startup οι οποίες θα επικεντρώνονται στον χώρο της παράδοσης εμπορευμάτων.

Η προσφορά έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων προσπαθειών της να αποθαρρύνει εργαζομένους της από το να παραμένουν στην εταιρεία εάν δεν το επιθυμούν. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Jeff Bezos, μίλησε για το πρόγραμμα «Pay to Quit» σε επιστολή του προς τους μετόχους πριν από πέντε χρόνια, ενώ πλέον φαίνεται πως γίνεται το επόμενο βήμα.

«Από την έναρξη του προγράμματος Partner Service Delivery τον Ιούνιο του 2018, η Amazon επέτρεψε τη δημιουργία περισσότερων από 200 νέων μικρών επιχειρήσεων που προσέλαβαν χιλιάδες τοπικούς οδηγούς για την παράδοση πακέτων στους πελάτες της» δήλωσε τη Δευτέρα. «Φέτος, η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει εκατοντάδες νέες επιχειρήσεις, ξεκινώντας από τους εργαζόμενους - ιδιοκτήτες. Επιπλέον, το πρόγραμμα έχει επεκταθεί σε υπάλληλους στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ισπανία» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα ευθυγραμμίζεται επίσης με τις προσπάθειες της Amazon να προσφέρει νέες επιλογές παράδοσης. Πέρυσι καθιέρωσε την πρωτοβουλία Delivery Service Partners, η οποία είχε ως στόχο να παρέχει σε ανεξάρτητους διανομείς το λογότυπο του Amazon Prime στα φορτηγά παράδοσης, καθώς συνεχίζει να συνεργάζεται με τις FedEx και UPS.

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr