NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Orange Be Global: Συμφωνία για το νέο επενδυτικό πρόγραμμα καλλιέργειας πορτοκαλιού στην Αίγυπτο

Orange Be Global: Συμφωνία για το νέο επενδυτικό πρόγραμμα καλλιέργειας πορτοκαλιού στην Αίγυπτο

Μια σημαντική εμπορική συνάντηση και συμφωνία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Κάιρο, μεταξύ του ιδρυτή και προέδρου της εταιρείας Orange Be Global, κ. Χρήστου Παπαδημητρακόπουλου, με τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου, Mustafa Madbouly, παρουσία του Υπουργού Εφοδιασμού και Εσωτερικού Εμπορίου, Δρα Ali Moselhy, του Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο, κ. Μιχάλη Διάμεση, και του Πρόεδρου του Αιγυπτιακού Οργανισμού Ανάπτυξης Εσωτερικού Εμπορίου, Δρα Ibrahim Ashmawy.

Η Orange Be Global είναι η μητρική, πολυεθνική εταιρεία για το πορτοκάλι των brand KSY, Biofresh Cosmos, Λακωνικοί Κήποι και Orangeland και δραστηριοποιείται στους πυλώνες καλλιέργεια – prossecing – διανομή – εκπαίδευση στην Ευρώπη, Αφρική, Νότια & Βόρεια Αμερική.

Στο πλαίσιο της επέκτασης της Orange Be Global των δραστηριοτήτων της στην Αίγυπτο, η συνάντηση είχε θέμα την εκμετάλλευση γης στην χώρα και συγκεκριμένα 42.000 στρεμμάτων ως long term lease 75 ετών στην εταιρεία, με απώτατο στόχο την εκμετάλλευση της τοπικής παραγωγής, που θα εξασφαλίζει την απαραίτητη εποχιακή επάρκεια στην δράση του γκρουπ. Επιπλέον στόχος είναι η κατασκευή, παράλληλα, σύγχρονων μονάδων παραγωγής που θα εξάγουν τα προϊόντα του πορτοκαλιού σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Ο κ. Παπαδημητρακόπουλος δήλωσε ότι προχώρησε πιλοτικά στην κατασκευή μονάδας παραγωγής στην Αίγυπτο και την πόλη Σαντάατ το 2010 και βλέποντας την ανάγκη επενδυτικής δράσης και του θετικού οικονομικού περιβάλλοντος στην χώρα, προχώρησε στην αναζήτηση εκτάσεων προς εκμετάλλευση, καρπός της οποίας υπήρξε η άνω συνάντηση και συμφωνία.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Σαν πολυεθνική πρέπει να εντοπίζουμε τους πόρους με βάση το συμφέρον τον μετόχων μας. Η Αίγυπτος είναι μια χώρα με τεράστιες δυνατότητες, έχει ιστορία, πολιτισμό, φιλήσυχους και εργατικούς ανθρώπους και μια ηγεσία με όραμα. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό της χώρας έδειξε σοβαρό ενδιαφέρον για την πρόταση μας για industrial Plantations και precise agricultural που είναι σίγουρα το μέλλον στην γεωργία και μας πρότεινε δυο επενδυτικές δυνατότητες: α. την περιοχή του new value που είναι μία παρθένα περιοχή και άμεσα η κυβέρνηση προχωρεί στην υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών. Η πρόταση τους για ένα multi complex agro-development έτυχε της αποδοχής μας και συναντήσαμε τον κυβερνήτη της περιοχής και μετά την συνάντηση έδωσε εντολή στο διεθνές επιτελείο της Ksy group να επισκεφθεί άμεσα το new value ώστε να δουν επί τόπου την περιοχή. β. την περιοχή της Beheira, που διαθέτει άριστες κλιματολογικές συνθήκες για την ανάπτυξη των πορτοκαλιών, για την οποία επίσης έγινε συνάντηση με τον Κυβερνήτη της».

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός καλωσόρισε αυτές τις προθέσεις της εταιρείας, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνησή του ενθαρρύνει τέτοιου είδους επενδύσεις. Ανέθεσε δε στον Υπουργό Εφοδιασμού να συντονίσει με τους Κυβερνήτες των περιοχών El-Beheira και El-Wadi El-Gedid την επιλογή των καταλληλότερων τοποθεσιών για τα σχέδια της εταιρείας, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας το συντομότερο δυνατό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr