NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Facebook: «Ενημερώστε άμεσα το WhatsApp» - Κίνδυνος ακόμη και από μια απλή κλήση

Facebook: «Ενημερώστε άμεσα το WhatsApp» - Κίνδυνος ακόμη και από μια απλή κλήση

Σε update της εφαρμογής του WhatsApp, ούτως ώστε να αποφύγουν να εκτεθούν στους κινδύνους που προκύπτουν από την ευπάθεια που εντοπίστηκε στο λογισμικό, καλεί η Facebook τους 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες του γνωστού chat app.

Η ευπάθεια μπορεί να οδηγήσει στην εγκατάσταση spyware (που έχει αναπτυχθεί από το ισραηλινό NSO group) στη συσκευή του χρήστη, μια διαδικασία που μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω μιας απλής τηλεφωνικής κλήσης, ακόμη και χωρίς να απαντήσει κάποιος σε αυτήν.

Μετά την εγκατάσταση, το spyware μπορεί να ενεργοποιήσει την κάμερα και το μικρόφωνο του τηλεφώνου, να σαρώνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνύματα και να συλλέξει τα δεδομένα θέσης του χρήστη.

«Η επίθεση έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας ιδιωτικής εταιρείας που είναι γνωστό ότι συνεργάζεται με κυβερνήσεις για την παράδοση λογισμικού υποκλοπής spyware που παίρνει τον έλεγχο των λειτουργιών των κινητών τηλεφώνων» αναφέρει η εταιρεία, τονίζοντας πως δεν είναι γνωστός, επί του παρόντος, ο αριθμός των συσκευών που μπήκε στο στόχαστρο.

Η NSO υποστηρίζει πως διαθέτει το λογισμικό της σε διάφορες υπηρεσίες και κυβερνήσεις ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος. Οι ερευνητές ισχυρίζονται, από την πλευρά τους, ότι το ισχυρό spyware της NSO έχει χρησιμοποιηθεί από 45 χώρες για τη δίωξη αντιφρονούντων, δημοσιογράφων και άλλων πολιτών.

Με πληροφορίες από Verge

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr