NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Ξεπέρασαν τις 2.000 οι ρυθμίσεις οφειλών μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού!

Ξεπέρασαν τις 2.000 οι ρυθμίσεις οφειλών μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού!

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι ρυθμίσεις μέσω Εξωδικαστικού Μηχανισμού, καθώς έως αυτή τη στιγμή αποτελεί τη μόνη σε λειτουργία λύση που μπορεί να προσφέρει 120 δόσεις και κούρεμα οφειλών ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Εν αναμονή της νέας έκτακτης ρύθμισης οφειλών των «120 δόσεων» προς Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία το αμέσως επόμενο διάστημα, ο Εξωδικαστικός μηχανισμός παραμένει το μόνο σε λειτουργία εργαλείο ρύθμισης οφειλών ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων που μπορεί να προσφέρει 120 δόσεις. Αυτό αναδεικνύεται και από το αμείωτο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών να ρυθμίσουν τις οφειλές τους μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, καθώς οι ολοκληρωμένες ρυθμίσεις οφειλών έχουν πλέον ξεπεράσει τις 2.000.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην ηλεκτρονική σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στα πλαίσια του Εξωδικαστικού Μηχανισμού, συνολικά:

  • Έχουν εκκινήσει τη διαδικασία της αίτησης, 60.831 επιχειρήσεις, ομόρρυθμοι εταίροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες,
  • Έχουν υποβληθεί 6.786 αιτήσεις
  • Έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την διαδικασία 2.009 ρυθμίσεις οφειλών (δηλαδή περίπου 3 στους 10), ενώ οι υπόλοιπες αιτήσεις βρίσκονται σε διάφορα στάδια της διαδικασίας.

Αναλυτικότερα:

Για τις επιχειρήσεις: 40.541 εκκίνησαν τη διαδικασία και 9.937 πέρασαν επιτυχώς την επιλεξιμότητα. Από τις 3.063 αιτήσεις που υποβλήθηκαν οι 807 ήταν σε διμερή διαπραγμάτευση και οι 2.481 σε διαπραγμάτευση με πολλαπλούς πιστωτές. Από αυτές οι 1.876 έλαβαν βεβαίωση πληρότητας, οι 1.420 άρχισαν τη διαπραγμάτευση με πολλαπλούς πιστωτές. Έχουν ήδη γίνει 308 επιτυχώς ολοκληρωμένες ρυθμίσεις οφειλών, ενώ παράλληλα πολλές από τις παραπάνω αιτήσεις βαίνουν προς ολοκλήρωση.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες: 18.765 εκκίνησαν τη διαδικασία και από αυτούς 11.479 πέρασαν επιτυχώς την επιλεξιμότητα. Υποβλήθηκαν 3.358 αιτήσεις, 768 αιτήσεις ολοκληρώθηκαν επιτυχώς προς ΑΑΔΕ και 1.037 προς ΚΕΑΟ, φτάνοντας συνολικά τις 1.478 επιτυχώς ολοκληρωμένες ρυθμίσεις οφειλών προς ΑΑΔΕ και ΚΕΑΟ.

Για τους αγρότες: 1.525 εκκίνησαν τη διαδικασία και από αυτούς 1.098 πέρασαν επιτυχώς την επιλεξιμότητα. Υποβλήθηκαν 365 αιτήσεις, 148 αιτήσεις ολοκληρώθηκαν επιτυχώς προς ΑΑΔΕ, 139 προς ΚΕΑΟ και 1 προς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, φτάνοντας συνολικά τις 223 επιτυχώς ολοκληρωμένες ρυθμίσεις οφειλών προς ΑΑΔΕ, ΚΕΑΟ και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υπό εκκαθάριση.


Έχετε επιχείρηση με οφειλές σε Τράπεζες, Δημόσιο και Προμηθευτές; Αξιοποιήστε την ευκαιρία του εξωδικαστικού μηχανισμού για τη ρύθμιση των οφειλών της επιχείρησής σας!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr