NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

Εθνική Τράπεζα: Δράση για πρόσβαση «υγιών ΜμΕ σε χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους»

Εθνική Τράπεζα: Δράση για πρόσβαση «υγιών ΜμΕ σε χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους»
16_05_2019 | 11:57 16_05_2019 | 11:59
epixeiro icon Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις

Στη συμμετοχή της στη δράση «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ που διαχειρίζεται το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης και που αφορά στην πρόσβαση υγιών ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους αναφέρεται η Εθνική Τράπεζα, μέσω σχετικής ανακοίνωσης.

Η δράση απευθύνεται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το στάδιο ανάπτυξης στο οποίο βρίσκονται, και προσφέρει χρηματοδότηση για κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης και για υλοποίηση είτε νέων επενδυτικών σχεδίων, είτε επενδυτικών σχεδίων που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα κρατικής χρηματοδότησης και δεν έχουν υλοποιηθεί.

Βασικό πλεονέκτημα των χρηματοδοτήσεων μέσω της Δράσης είναι το ευνοϊκό επιτόκιο που παρέχεται, όπως αναφέρεται, καθώς λόγω άτοκης συμμετοχής κεφαλαίων του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ, το 40% του δανείου προσφέρεται με μηδενικό επιτόκιο, ενώ το υπόλοιπο του ποσού, που χρηματοδοτείται από κεφάλαια της Τράπεζας, προσφέρεται με επιτόκιο Euribor 3M. Άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα εμφανίζονται η μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής των δανείων - που μπορεί να φτάσει έως και 10 χρόνια για χρηματοδοτήσεις που αφορούν επενδυτικά σχέδια -, η ευελιξία στον τρόπο αποπληρωμής, καθώς επίσης και η περίοδος χάριτος που προβλέπεται και η οποία εκτείνεται από 6 μήνες έως και 2 έτη, ανάλογα με το είδος της χρηματοδότησης που θα λάβει η κάθε επιχείρηση.

Σε βάθος χρόνου, η Δράση αποσκοπεί στο να συμβάλλει ενεργά στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τόσο μέσα από την «ένεση» ρευστότητας που προσφέρει όσο και μέσα από την παροχή χρηματοδότησης για υλοποίηση αναπτυξιακών σχεδίων.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για χρηματοδότηση μέσω της Δράσης στο www.ependyseis.gr/mis. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη δράση παρέχονται μέσω της Εθνικής Τράπεζας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr