NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η MIcrosoft και η Sony «συμμαχούν» για το cloud gaming και το AI

Η MIcrosoft και η Sony «συμμαχούν» για το cloud gaming και το AI

Σε μια ασυνήθιστη «συμμαχία» προχώρησαν σήμερα η Sony και η MIcrosoft, ανακοινώνοντας πως θα συνεργαστούν γύρω από τον χώρο των gaming υπηρεσιών που βασίζονται στο cloud.

«Οι δύο εταιρείες θα διερευνήσουν την από κοινού ανάπτυξη μελλοντικών λύσεων cloud στο Microsoft Azure για να υποστηρίξουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες παιχνιδιών και περιεχομένου» τόνισε η Microsoft σε ανακοίνωσή της. Οι υπάρχουσες υπηρεσίες της Sony για τη μετάδοση περιεχομένου και παιχνιδιών θα υποστηριχθούν στο μέλλον από την Microsoft Azure.

Η Microsoft υπογραμμίζει ότι «αυτές οι προσπάθειες θα περιλαμβάνουν επίσης την κατασκευή καλύτερων πλατφορμών ανάπτυξης για την κοινότητα των content creators.. Και οι δύο εταιρείες αναφέρουν ότι θα «μοιραστούν πρόσθετες πληροφορίες όταν είναι διαθέσιμες».

Παράλληλα με το cloud gaming, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν επίσης στους ημιαγωγούς και στην τεχνητή νοημοσύνη (AI). Αυτό θα περιλαμβάνει έξυπνες λύσεις αισθητήρων εικόνας που χρησιμοποιούν το Azure AI και χρήση της πλατφόρμας AI της Microsoft από την Sony στα καταναλωτικά προϊόντα της.

Τα παραπάνω σημαίνουν πως MIcrosoft και SOny ενώνουν τις δυνάμεις τους στον χώρο του cloud gaming, μια κατηγορία που βρίσκεται υπό ανάπτυξη και που βρέθηκε στο προσκήνιο των εξελίξεων μετά και την παρουσίαση της πλατφόρμας Stadia από την Google, πριν από μερικές εβδομάδες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr