NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Το Facebook «βελτιώνει» τον αλγόριθμο του News Feed - Τι θα συμβεί με τις σελίδες

Το Facebook «βελτιώνει» τον αλγόριθμο του News Feed - Τι θα συμβεί με τις σελίδες
17_05_2019 | 16:49 17_05_2019 | 16:52
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Σε βελτίωση του αλγορίθμου που χρησιμοποιεί για να επιλέξει το περιεχόμενο που προβάλει στα News Feed των χρηστών του προχωράει το Facebook, βάσει των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από σχετικές έρευνες που «έτρεξε» το τελευταίο διάστημα.

Η εταιρεία αναφέρει πώς ζήτησε από τους χρήστες της πλατφόρμας να επιλέξουν τους στενούς τους φίλους. Βάσει των συσχετισμών που προέκυψαν από αυτό ενημερώνει τον αλγόριθμο, προσπαθώντας να προβλέψει ποιες δημοσιεύσεις θα ήθελε να δει ο εκάστοτε χρήστης.

Αυτό, σύμφωνα με την ίδια, δεν σημαίνει πως «το News Feed θα περιορίζεται σε αναρτήσεις από συγκεκριμένα άτομα και δεν σημαίνει ότι θα δείτε αναγκαστικά περισσότερο περιεχόμενο φίλων. Αντίθετα, πιθανότατα θα δείτε αναρτήσεις από όσους έχετε στενές υψηλότερα μέσα στη ροή ειδήσεων».

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία προχωράει σε βελτιώσεις και στα posts από σελίδες που θα ήθελε κάποιος να δει. «Ρωτήσαμε τους χρήστες ποια posts θεωρούσαν ότι άξιζαν τον χρόνο τους. Με βάση αυτές τις έρευνες, επικαιροποιούμε το News Feed για να δείξουμε στους ανθρώπους συνδέσμους που προβλέπουμε ότι θα τους φανούν χρήσιμοι» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Συνδυάζουμε αυτούς τους παράγοντες με τις πληροφορίες που έχουμε σχετικά με το post, συμπεριλαμβανομένου του είδους του post, του προορισμού και του engagement που έχει λάβει, για να προβλέψουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια αν οι χρήστες είναι πιθανό να βρουν έναν σύνδεσμο χρήσιμο».

Όσον αφορά στο εάν οι παραπάνω αλλαγές θα επηρεάσουν τις διάφορες σελίδες, η Facebook υποστηρίζει ότι «αυτές οι αλλαγές δεν προορίζονται για να δείχνουν περισσότερο ή λιγότερο από Σελίδες ή φίλους. Αντίθετα, οι συνδέσεις σελίδων που εμφανίζονται στους χρήστες θα είναι αυτές που αξίζουν τον χρόνο τους - και τα posts από φίλους θα είναι από εκείνους για τους οποίος θέλουν να ακούν περισσότερα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr