NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Φορολογικά & Ασφαλιστικά
ανάγνωση

Ήγγικεν η ώρα των Επιμελητηρίων: Χαρτογραφούν και δικτυώνουν τις ασφάλειες

Ήγγικεν η ώρα των Επιμελητηρίων: Χαρτογραφούν και δικτυώνουν τις ασφάλειες

Ι. Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος ΕΕΑ: 400 επαγγέλματα θα λάβουν πιστοποίηση και θα απαιτούν συμβόλαια αστικής ευθύνης. - Κ. Μίχαλος, Πρόεδρος ΕΒΕΑ: Συνδετικός κρίκος μεταξύ αγοράς και καταναλωτή ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής

Με στόχο την πανελλήνια δικτύωση του ασφαλιστικού κλάδου και την δημιουργία ενιαίου μετώπου προκειμένου να διαμορφωθούν οι συνθήκες για ακόμα πιο δυναμική παρουσία της ασφαλιστικής κοινότητας στις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις, τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά με τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, συνασπίσθηκαν και πραγματοποίησαν την 1η Εθνική Συνδιάσκεψη των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών που έχουν εκλεγεί στα Επιμελητήρια της χώρας, με την συμμετοχή και των εκπροσώπων των Σωματείων Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα το Σάββατο 18 Μαϊου 2019.

Κινήσεις για να αυξηθεί η πίτα στην αγορά και να στηριχτεί η οικονομία

Το ΕΒΕΑ και όλα τα Επιμελητήρια ζητάνε να ξεκινήσει ο διάλογος για την σταδιακή μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού με στόχο την δημιουργία ενός νέου συστήματος το οποίο θα στηρίζεται πάνω σε τρεις πυλώνες. Στόχος είναι: Να μειωθεί το βάρος στα δημοσιονομικά, να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο για επενδύσεις και να μειωθεί το μισθολογικό κόστος

Χαρακτηριστική η δήλωση του Προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου: «Σήμερα ξεκινά ένας νέος θεσμός ... η φωνή των διαμεσολαβητών μπορεί να γίνει πιο δυνατή ... ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης ήταν πάντα πολύ σημαντικός ... το θέμα είναι να εξασφαλιστούν συνθήκες σταθερότητας».

Από την πλευρά του ο Βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ, Ιωάννης Βρούτσης τόνισε πως: «χωρίς την ιδιωτική ασφάλιση δεν κινείται η οικονομία στην Ευρώπη», ενώ ζήτησε να υπάρξουν φορολογικά και νομοθετικά κίνητρα για να αναπτυχθεί η αγορά στην χώρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Πάνος Δημητρίου, Αντιπρόεδρος της ΕΑΕΕ, Πρόεδρος της ΕΑΕ, Διευθύνων Σύμβουλος στην Generali Hellas, ο οποίο μεταξύ άλλων διευκρίνισε πως για να αναπτυχθεί ο τρίτος πυλώνας, η ιδιωτική ασφάλιση, χρειάζονται κίνητρα, προσθέτοντας ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία μελέτη είτε για το αναδιανεμητικό σύστημα, είτε για το κεφαλαιοποιητικό και την πορεία του σε ένα περιβάλλον για παράδειγμα χαμηλών επιτοκίων.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος στην Mega Brokers, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στην εκδήλωση υπογράμμισε ότι στοχεύει στην δημιουργία ενός ισχυρού ασφαλιστικού lobby που θα δώσει ισχυρά αποτελέσματα. Μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στο κοινό, έθεσε προς συζήτηση το θέμα της φορολογίας και των κινήτρων αλλά και το θέμα των ανασφάλιστων. Μίλησε για τις εξελίξεις στην τεχνολογία, και το θέμα των πιστοποιήσεων. «400 επαγγέλματα» είπε «θα πάρουν πιστοποίηση και όλοι αυτοί επαγγελματίες θα χρειαστούν ασφάλιση αστικής ευθύνης», γεγονός που λειτουργεί θετικά στην ανάπτυξη και εξέλιξη του κλάδου

Συνδετικός κρίκος μεταξύ αγοράς και καταναλωτών είναι ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής ο οποίος, όπως επεσήμανε ο κος Μίχαλος, «αποτελεί τα μάτια και τα αυτιά της αγοράς».

Το συνέδριο έκλεισε με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της ΕΑΔΕ και των εκπροσώπων των Τοπικών Σωματείων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr