NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Οι αντιμονοπωλιακές Αρχές της Ιταλίας βάζουν στο στόχαστρο την Google

Οι αντιμονοπωλιακές Αρχές της Ιταλίας βάζουν στο στόχαστρο την Google
Φωτογραφία: Maurizio Pesce

Στο μικροσκόπιο των αντιμονοπωλιακών Αρχών της Ιταλίας μπαίνει η Google, με την υπηρεσία να ξεκινά έρευνα γύρω από την πιθανότητα ο γνωστός διαδικτυακός κολοσσός να καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση του στην ιταλική αγορά, όσον αφορά στις «έξυπνες» συσκευές.

Σύμφωνα με τις Αρχες, η Google αρνήθηκε να συμπεριλάβει το «Enel X Recharge» στην εφαρμογή Android Auto. Το τελευταίο επιτρέπει στους κατόχους smartphones να κάνουν χρήση των λειτουργιών του smartphone τους κατά την οδήγηση.

Η Google επιτρέπει σε τρίτους προγραμματιστές να αναπτύξουν εκδόσεις των εφαρμογών τους συμβατές με το Android Auto, αλλά μόνο εάν αυτές προσφέρουν υπηρεσίες πολυμέσων ή μηνυμάτων. Το Enel X Recharge είναι ως επί το πλείστον στοχευμένο στο να βοηθήσει τους οδηγούς να βρουν σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Το Android Auto έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλεια, για να ελαχιστοποιήσει τις περισπασμούς και να διασφαλίσει ότι οι εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια κατά την οδήγηση» ανέφερε εκπρόσωπος της Google. «Εξετάζουμε την καταγγελία και προσβλέπουμε σε συνεργασία με την Αρχή για να επιλύσουμε τις ανησυχίες της» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο όμιλος Enel δημιουργήθηκε από την ιταλική κυβέρνηση το 1962 και ιδιωτικοποιήθηκε το 1999. Ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι σήμερα το Υπουργείο Οικονομίας της Ιταλίας.

Με πληροφορίες από CNBC, Verge

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr