NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Εμπορικοί και Οικονομικοί Ακόλουθοι ξένων Πρεσβειών στη Λακωνία

Εμπορικοί και Οικονομικοί Ακόλουθοι ξένων Πρεσβειών στη Λακωνία
20_05_2019 | 12:55
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Στις 9-11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσκεψη στη Λακωνία των Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών,η οποία συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Λακωνίας και τον Οργανισμό Enterprise Greece, στο πλαίσιο των δράσεών τους για ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στην αποστολή συμμετείχαν οι χώρες: Αργεντινή, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κύπρος, Φιλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Ολλανδία, Πακιστάν, Σλοβακία, Νότια Αφρική, Ουζμπεκιστάν και Ινδία. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Enterprise Greece κ. Γρηγόρης Στεριούλης.

Πρώτος σταθμός της αποστολής ήταν η επιχείρηση Grand Palace Resort and Spa στο Μυστρά όπου τους επισκέπτες καλωσόρισαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα και ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης. Έγινε ξενάγηση στην επιχείρηση και ακολούθησε γευσιγνωσία λακωνικών προϊόντων από 14 επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου. Στη συνέχεια στο Γύθειο πραγματοποιήθηκαν 300 Β2Β συναντήσεις μεταξύ των Ακολούθων και 19 επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη του Επιμελητηρίου να ενημερωθούν από τον κ. Κώστα Παπαπαναγιώτου, Αν. Γεν. Διευθυντή του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), για τις ειδικές τιμές ασφάλισης των εξαγωγών που εξασφάλισε το Επιμελητήριο Λακωνίας για τα μέλη του και να παρακολουθήσουν σεμινάριο με θέμα «Τα σωστά βήματα για επιτυχημένες εξαγωγές».

Στο δείπνο της ίδια ημέρας μετά το χαιρετισμό του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννη Παναρίτη, μίλησε στην αποστολή ο Πρόεδρος του Οργανισμού Enterprise Greece κ. Γρηγόρης Στεριούλης και απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Αν. Μάνης ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Τσιριγώτης. Ο Πρόεδρος του Εξαγωγικού Τμήματος του Επιμελητηρίου κ. Πέτρος Μπλέτας παράθεσε συνοπτικά τα παραγόμενα λακωνικά προϊόντα και τις δυνατότητες εξαγωγής τους. Στην εκδήλωση υπογράφηκαν τα σύμφωνα συνεργασίας του Επιμελητηρίου με τον Enterprise Greece και τον ΟΑΕΠ.

Τη Παρασκευή 10 Μαΐου η αποστολή επισκέφτηκε τις επιχειρήσεις Orange Sparta, Αγροτικός Συνεταιρισμός Μολάων-Πακίων, Κ.Α.Σ.Ε.Λ.Λ-ΑΒΕΕ, ΛΑΒΙΟΓΑΛ Κυριαζάκος ΑΒΕΕ και ξεναγήθηκε στο κάστρο της Μονεμβασίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Κινστέρνα με θέμα την παρουσίαση του επενδυτικού προφίλ της Λακωνίας από τον κ. Νίκο Στάμου της Διεύθυνσης Προσέλκυσης Επενδύσεων του Enterprise Greece και του εξαγωγικού προφίλ από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, την εκπρόσωπο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κα Παναγιώτα Νικολακάκου(Νομική Σύμβουλο του Υπουργού), ενώ ιδιαίτερη παρουσίαση για το ελαιόλαδο και τις ελιές πραγματοποίησε ο βραβευμένος επιχειρηματίας κ. Σακελλαρόπουλος Γεώργιος και για το κρασί και την αναβίωση της ποικιλίας Μαλβάζια ο κ. Βύρων Βέρρας, εκπρόσωπος της εταιρίας Γ. Τσιμπίδης Οινοποιητική Μονεμβασίας. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Περιφερειάρχη η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ματούλα Μπελεγρή και εκ μέρους του Δημάρχου Μονεμβασίας η πρώην Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κα Κατερίνα Τσαφατίνου.

Η τελευταία ημέρα της περιοδείας των Ακολούθων περιλάμβανε επίσκεψη στις Επιχειρήσεις, ΑΛΕΑ ΑΒΕ, Sparta Grourmet, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Α.Σ.Ε.Ε Αμυκλών «Λακωνία» και ξενάγηση στην Καστροπολιτεία του Μυστρά.

Οι προσκεκλημένοι γνώρισαν τα λακωνικά προϊόντα και τις δυνατότητες του Λακωνικού επιχειρείν. Εκφράστηκε η πεποίθηση ότι δημιουργήθηκαν οι βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες. Οι δυνατότητες και η αξία του Λακωνικού επιχειρείν κέρδισαν τις εντυπώσεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr