NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι Ελβετοί καταργούν το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τις πολυεθνικές

Οι Ελβετοί καταργούν το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τις πολυεθνικές

Μέσω δημοψηφίσματος, οι Ελβετοί ενέκριναν την Κυριακή μια αλλαγή του φορολογικού συστήματος της χώρας, στο στόχαστρο του οποίου μπαίνουν οι ευνοϊκοί συντελεστές για τις πολυεθνικές εταιρείες.

Πριν από δύο χρόνια, οι ψηφοφόροι απέρριψαν μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης του φορολογικού συστήματος. Υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, οι Ελβετοί υποσχέθηκαν να ανταποκριθούν στα διεθνή πρότυπα και να εξαλείψουν τους ειδικούς χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές από τους οποίους ωφελούνται περίπου 24.000 ξένες εταιρείες που εδρεύουν στην χώρα.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταργήσει το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τις εταιρείες αυτές, που πληρώνουν από 7,8% έως 12% στα διάφορα καντόνια, σε σύγκριση με το 12% έως 24% που πληρώνουν οι ελβετικές εταιρείες. Τα καντόνια με τη σειρά τους θα μειώσουν τους φορολογικούς τους συντελεστές για τις τοπικές εταιρείες, για να τις αποτρέψουν από το να φύγουν.

Για να καλυφθεί το έλλειμμα που προκύπτει, ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (1,98 δισεκατομμυρίων δολαρίων), η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αυξήσει το μερίδιο του ομοσπονδιακού φόρου που λαμβάνουν τα καντόνια.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr