NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Τι λένε Google και Huawei για το «μπλόκο» στις Android συσκευές

Τι λένε Google και Huawei για το «μπλόκο» στις Android συσκευές

Σε μια επίσημη και δημόσια ανακοίνωση, η οποία μπορεί να δεχθεί περαιτέρω ανάλυση, προχώρησε η Google, όσον αφορά στο θέμα που προέκυψε σήμερα γύρω από τη διακοπή της συνεργασίας με τη Huawei.

Όπως αναφέρει στο Twitter «όσον αφορά στις ερωτήσεις των χρηστών της Huawei σχετικά με τα μέτρα που ακολουθούμε για να συμμορφωθούμε με τις πρόσφατες ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ: Σας διαβεβαιώνουμε ότι, καθώς τηρούμε όλες τις απαιτήσεις των ΗΠΑ, οι υπηρεσίες όπως το Google Play και το Google Play Protect θα συνεχίσουν να λειτουργούν στις υπάρχουσες Huawei συσκευές».

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έχει δύο προεκτάσεις: η μια είναι πως, σύμφωνα με την ίδια την Google, τα Android smartphones της Huawei θα συνεχίσουν - για την ώρα τουλάχιστον - να έχουν πρόσβαση στο Play Store και στις λοιπές υπηρεσίες. Από την άλλη, όμως, η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν ξεκαθαρίζει τι θα συμβεί στο μέλλον, όσον αφορά kai στις καινούργιες συσκευές που θα παρουσιάσει η εταιρεία.

Σημειώνεται πως η Huawei έχει κατακτήσει σημαντικά μερίδια στην αγορά του Android, κυρίως τα τελευταία χρόνια, αποκτώντας «φίλους» και στην Ελλάδα. Το epixeiro.gr επικοινώνησε με τους εκπροσώπους της εταιρείας στην χώρα μας, οι οποίοι και αναφέρουν πως θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος, χωρίς να γίνεται γνωστό το πότε.

Σε σχετική ανακοίνωση του βρετανικού παραρτήματος, αναφέρεται πως η εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει αναβαθμίσεις ασφαλείας και aftersales υποστήριξη για όλα τα υπάρχοντα Huawei και Honor smartphones και tablets, καλύπτοντας τόσο αυτά που έχουν διατεθεί όσο και εκείνα που βρίσκονται σε απόθεμα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr