NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

«Μπλόκο» στην Huawei: Intel, Qualcomm και άλλες στα βήματα της Google

«Μπλόκο» στην Huawei: Intel, Qualcomm και άλλες στα βήματα της Google

Περισσότερες εταιρείες του τεχνολογικού χώρου φαίνεται πως προχωρούν σε σημαντικές αλλαγές στη συνεργασία τους με την Huawei, μετά τις εξελίξεις από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης και την αλλαγή στρατηγικής από την Google.

Σύμφωνα με το Bloomberg, κατασκευαστές chipset όπως η Intel, η Qualcomm, η Xilinx και η Broadcom, ανακοίνωσαν στο προσωπικό τους ότι δεν θα προμηθεύσουν την Huawei «μέχρι νεωτέρας», βάσει πληροφοριών που μεταδίδουν πηγές που βρίσκονται πολύ κοντά στις εξελίξεις.

Την ίδια στιγμή, πηγές του Nikkei ισχυρίστηκαν ότι η γερμανική Infineon διέκοψε «ορισμένες αποστολές» προς την Huawei, αν και εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε αργότερα ότι τα περισσότερα από τα προϊόντα της δεν υπόκεινται στους αμερικανικούς περιορισμούς.

Οι σχετικές εμπορικές απαγορεύσεις θα μπορούσαν να βλάψουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Huawei. Η εταιρεία εξαρτάται από τα chipset της Intel, τόσο για τους servers της όσο και για υπολογιστές όπως το MateBook X Pro, ενώ η Broadcom και η Xilinx προμηθεύουν συστήματα δικτύωσης. Παράλληλα, αν και η Huawei αναπτύσσει τους δικούς της επεξεργαστές για πολλά από τα smartphones της, δεν αποκλείεται να χρειάζεται την Qualcomm για συγκεκριμένο εξοπλισμό.

Με πληροφορίες από Bloomberg, Engadget

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr