NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Bayer: Η Monsanto «φακέλωνε» πολίτες σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών

Bayer: Η Monsanto «φακέλωνε» πολίτες σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών
21_05_2019 | 16:34 21_05_2019 | 16:35
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Η φαρμακευτική Bayer ανακοίνωσε πως η εταιρεία παραγωγής ζιζανιοκτόνων, η Monsanto, την οποία εξαγόρασε πέρυσι, δημιουργούσε λίστες με προσωπικά δεδομένα ατόμων βάσει της στάσης τους απέναντι στα ζιζανιοκτόνα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η φίρμα δημοσίων σχέσεων FleishmanHillard «προχώρησε στην κατάρτιση των σχετικών καταλόγων στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και γύρω από άτομα που σχετίζονται με θεσμικά όργανα της ΕΕ».

Οι συγκεκριμένες λίστες εμπεριέχουν τα ονόματα δημοσιογράφων, πολιτικών και ομάδων. Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει προσλάβει τη δικηγορική εταιρεία Sidley Austin για να ερευνήσει τους καταλόγους και να καθορίσει εάν υπήρξε επέκταση και σε άλλες χώρες.

Παράλληλα, από τις 31 Μαΐου και μετά, η εταιρεία θα επικοινωνεί με τους εμπλεκόμενους, ούτως ώστε να τους αναφέρει τα προσωπικά δεδομένα τους που εμπεριέχονται στις σχετικές καταγραφές. Την ίδια στιγμή, η έρευνα θα εστιάσει και στον εντοπισμό καταγραφών για άλλες χώρες.

Οι Γάλλοι εισαγγελείς δήλωσαν ότι έχουν ξεκινήσει έρευνα μετά από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde. Η Bayer έχει τερματίσει τη συνεργασία με τη FleishmanHillard γύρω από τις δημόσιες σχέσεις, αλλά συνεχίζει να συνεργάζεται μαζί της για διάφορα projects γύρω από το marketing.

Με πληροφορίες από France24, Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr