NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Google θα συνεργαστεί με τη Huawei για 90 ημέρες με στόχο την ασφάλεια των κινητών

Η Google θα συνεργαστεί με τη Huawei για 90 ημέρες με στόχο την ασφάλεια των κινητών
Φωτογραφία: Kārlis Dambrāns

Η Google ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να συνεργαστεί με την κινεζική Huawei για τις επόμενες 90 ημέρες, αμέσως μετά την «χαλάρωση» της εφαρμογής των εμπορικών περιορισμών από την αμερικανική κυβέρνηση.

Το υπουργείο εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έχει χορηγήσει άδεια 90 ημερών για εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και παρόχους ευρυζωνικών υπηρεσιών, ούτως ώστε αυτοί να συνεργαστούν με την Huawei για να διατηρήσουν λειτουργικά τα υπάρχοντα δίκτυα και να προστατεύσουν τους χρήστες από κινδύνους ασφαλείας.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη επιτρέπει στην Google να στέλνει ενημερώσεις λογισμικού σε τηλέφωνα Huawei που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android μέχρι τις 19 Αυγούστου.

«Η διαρκής ενημέρωση και η ασφάλεια των τηλεφώνων είναι προς το συμφέρον όλων και αυτή η προσωρινή άδεια μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε ενημερώσεις λογισμικού και ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας για τα υπάρχοντα μοντέλα για τις επόμενες 90 ημέρες» δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα αξιολογήσει την περίπτωση περαιτέρω επέκταση των εξαιρέσεων, μετά το διάστημα των 90 ημερών.

Την ίδια στιγμή πάντως, όπως δήλωσε στέλεχος της εταιρείας, η Huawei θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, βάζοντας την στην «μαύρη λίστα», λόγω του ότι υπήρξε εταίρος των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών εδώ και πολλά χρόνια. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της εταιρείας, Catherine Chen, «δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι θα πάρουν τις δικές τους αποφάσεις, ανεξάρτητα».

Με πληροφορίες από CNBC, Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr