NEWSFLASH...
Εν Δήμω
ανάγνωση

Νάνσυ Καπούλα: «Ο Βόλος θα αποκτήσει σύγχρονες δυνατότητες ως πόλη»

Νάνσυ Καπούλα: «Ο Βόλος θα αποκτήσει σύγχρονες δυνατότητες ως πόλη»

Η Νάνσυ Καπούλα, υποψήφια Δήμαρχος Βόλου, επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη», μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για τους βασικούς στόχους της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης, τονίζοντας πως «η απερχόμενη δημοτική Αρχή δεν έχει καμία σχέση με την κεντρική εξουσία και δεν κατάφερε να εντάξει ή να υλοποιήσει ένα δικό της έργο».

Εν συντομία, πώς θα περιγράφατε το όραμα σας για την τοπική αυτοδιοίκηση; Και ποια η πορεία σας σε αυτήν;

Οραματίζομαι μία τοπική αυτοδιοίκηση με επίκεντρο τον πολίτη. Θα δρομολογήσουμε εξελίξεις που θα χαρακτηρίσουν την ανάπτυξή της για πολλά χρόνια.

Η πόλη θα αποκτήσει μια νέα δυναμική που θα στηρίζεται στους ανθρώπινους πόρους και το επιστημονικό της δυναμικό, στην πλεονεκτική γεωγραφική της θέση, στους φυσικούς της πόρους, αλλά και στην πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να ορθώσει ψηλά το ανάστημα της, για να δώσει πνοή στον τόπο μας.

Μιλήστε μας για τα πρόσωπα που «στελεχώνουν» το ψηφοδέλτιο σας. Με ποια κριτήρια έχουν επιλεγεί;

Καταρχάς, όλοι οι υποψήφιοι που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο μου είναι άνθρωποι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σ’ αυτήν την πόλη και δεν είναι περαστικοί. Είναι άνθρωποι που θέλουν να μείνουν εδώ. Είναι και οι νεότερες γενιές που ακολουθούν. Όλοι οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την προσπάθεια αυτήν, ξέρουν την πόλη και τις ανάγκες της και θα έχουν λόγο.

Είναι άνθρωποι της εργασίας, από κάθε επαγγελματικό και επιστημονικό κλάδο, που γνωρίζουν τα προβλήματα των περιοχών που ζουν, αλλά και των κλάδων που εργάζονται.

Ποια είναι η σημερινή εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος Βόλου; Υπάρχουν προβλήματα;

Η εικόνα είναι πολύ άσχημη. Η παρούσα Δημοτική Αρχή περιορίστηκε σε έργα βιτρίνας στο κέντρο του Βόλου, απαξιώνοντας τις Δημοτικές Ενότητες, μη σεβόμενη τους δημότες των ακραίων συνοικιών. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από κάποιον όταν απομακρυνθεί από το κέντρο και κάνει μία βόλτα στις πιο απομακρυσμένες γειτονιές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, αλλά και στα κοντινά χωριά μας.

Σε μια πιθανή εκλογή σας στο δημαρχιακό αξίωμα, ποιοι θα είναι οι βασικοί σας στόχοι και σε ποιες γραμμές θα κινηθεί η πολιτική σας;

Βασικοί μας στόχοι είναι να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο και την καθημερινότητα των δημοτών, παρέχοντας τους καθαριότητα, κοινωνική πρόνοια, ένα καθαρό περιβάλλον, χωρίς αέρια και θαλάσσια ρύπανση, ένα έξυπνο επίπεδο εξυπηρέτησης, καθώς επίσης να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη του τουρισμού, η οποία θα φέρει νέα εισοδήματα σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους της πόλης μας και θα μειώσει τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Δώστε μας μια εικόνα από τη «σχέση» που υπάρχει μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικής εξουσίας. Είναι θετικό ή αρνητικό το πρόσημο που θα βάζατε; Ποια η «στρατηγική» σας σε αυτό το κομμάτι;

Με γνώμονα το καλό του Δήμου και του δημότη, υπάρχει θετική βάση για να διεκδικήσουμε από την κεντρική εξουσία και όχι μόνο, όλα όσα αξίζουν στον τόπο μας.

Δεν πρόκειται να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, ούτε να καταθέσουμε τα όπλα. Θα δώσουμε τις μάχες μας έως ότου δικαιωθούμε, προκειμένου να έχουμε έναν Δήμο νοικοκυρεμένο.

Επισημαίνω ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έχει καμία σχέση με την κεντρική εξουσία και δεν κατάφερε να εντάξει ή να υλοποιήσει ένα δικό της έργο. Είμαστε ίσως η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που δεν ενέταξε στο ΕΣΠΑ ούτε μία δράση.

Επικεντρώνοντας στον τομέα της επιχειρηματικότητας, ποια η εικόνα που σας μεταφέρουν οι επιχειρηματίες της περιοχής; Υπάρχουν στο πρόγραμμα σας πολιτικές για τη στήριξη της; Λαμβάνονται υπόψη σε αυτούς η γυναικεία, η νεανική επιχειρηματικότητα και οι startups;

Οι επιχειρηματίες της περιοχής μας βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, με υπέρογκα έξοδα και ελάχιστα έσοδα και καθημερινά δίνουν μάχη να επιβιώσουν και να μην βάλουν λουκέτο στην επιχείρησή τους.

Σαφώς και υπάρχουν στο πρόγραμμά μας πολιτικές για τη στήριξή τους, όπως μείωση δημοτικών τελών, αύξηση ανταποδοτικών υπηρεσιών και ανάπτυξη τουριστικού προϊόντος, το οποίο θα φέρει νέα εισοδήματα στην πόλη μας.

Ειδικά για την γυναικεία, τη νεανική επιχειρηματικότητα και τις startups, ο Δήμος πρέπει να είναι αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλουν και να δώσει ώθηση, διοργανώνοντας τοπικές εκθέσεις και όχι μόνο.

Όσον αφορά στο θέμα της εργασίας, υπάρχει αυτή τη στιγμή ανεργία στην πόλη του Βόλου; Ποιες οι προτάσεις σας;

Ως γνωστόν, το ποσοστό της ανεργίας στο Πολεοδομικό Συγκρότημα φτάνει σε ποσοστό 30%.

Η ανεργία μπορεί να καταπολεμηθεί όταν ο Δήμος δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, προσλαμβάνοντας μόνιμο προσωπικό και όχι μέσω εναλλακτικών μορφών εργασίας σε Υπηρεσίες και Δομές του Βόλου, εκμεταλλευόμενοι χρηματοδοτικά εργαλεία και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Επίσης, μπορούμε και πρέπει να δώσουμε κίνητρα στις τοπικές επιχειρήσεις, ώστε να είναι σε θέση να προσλάβουν εργατικό δυναμικό.

Ας μη ξεχνάμε ότι ο Βόλος, ως μία άκρως τουριστική πόλη, μπορεί ν’ απασχολήσει στην τουριστική βιομηχανία πολλούς άνεργους νέους συμβάλλοντας στη μείωση του ποσοστού ανεργίας, αρκεί να προωθήσουμε το τουριστικό προϊόν μας και να δώσουμε ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη 12 μήνες το χρόνο και όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο, κάποια τριήμερα και λίγες μέρες τα Χριστούγεννα.

Υπάρχει χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων ιδεών για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη βέλτιστη λειτουργία της πόλης; Και ποιες οι δικές σας προτάσεις επί του θέματος;

Οι νέες τεχνολογίες και οι καινοτόμες ιδέες θα αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία για τη λειτουργία του Δήμου Βόλου από την επομένη των εκλογών.

Θα δώσουμε στο Βόλο σύγχρονες δυνατότητες, όπως με την χρήση νέων τεχνολογιών, θα προβάλλουμε τα πολιτιστικά δίκτυα που απλώνονται παντού μέσα στην πόλη μας.

Επίσης, θα χρησιμοποιήσουμε νέες τεχνολογίες και καινοτόμες εφαρμογές στην καθαριότητα, για την ογκομέτρηση των σκουπιδιών στους κάδους, ώστε να γνωρίζει η Υπηρεσία Καθαριότητας τα ημερήσια δρομολόγια, στη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων, στην εξυπηρέτηση των δημοτών, προκειμένου ν’ αποφύγουν τις ατελείωτες ουρές στα γκισέ του Δήμου και στον τουρισμό.

Βάζοντας κάποιος υποψηφιότητα, υπάρχει πάντα και η περίπτωση να μην εκλεγεί. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ποια θα είναι η επόμενη μέρα για εσάς;

Αγαπάω την πόλη που γεννήθηκα, πέρασα τα παιδικά μου χρόνια και πλέον δραστηριοποιούμαι σε διάφορους τομείς και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.

Θα συνεχίσω, από όποια θέση επιλέξουν για μένα στο Δημοτικό Συμβούλιο οι συνδημότες μου, να προσφέρω τα μέγιστα γι’ αυτόν τον τόπο και μέσα από την ιδιότητά μου ως μηχανικός και ως πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, γνωρίζοντας τα τεχνοκρατικά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, θα προσπαθήσω να δώσω λύσεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr