NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Microsoft & Louis Vuitton βάζουν το blockchain στην υπηρεσία των πολυτελών ειδών

Microsoft & Louis Vuitton βάζουν το blockchain στην υπηρεσία των πολυτελών ειδών
Φωτογραφία: Prayitno

Οι Microsoft, ConsenSys και LVMH ανακοίνωσαν πως ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία της AURA, μιας blockchain πλατφόρμας που στοχεύει στην εξυπηρέτηση ολόκληρης της βιομηχανίας πολυτελών ειδών «με αξιόπιστη παρακολούθηση και ανίχνευση προϊόντων». Στο project «εμπλέκονται» ήδη brands της LVMH, όπως η Louis Vuitton και η Christian Dior.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «η βιομηχανία ειδών πολυτελείας περιλαμβάνει πολλούς εξειδικευμένους παράγοντες - σχεδιασμό, πρώτες ύλες, μεταποίηση και κατανομή. Τα προϊόντα LVMH έχουν μια μοναδική ιστορία που που μπορούν να "πουν" σε όλη τη διάρκεια ζωής τους, κάτι που μπορεί τώρα να γίνει μέσω της χρήσης της τεχνολογίας blockchain.

Κατά τη διάρκεια της παραγωγής, κάθε προϊόν καταγράφεται στο κοινό μητρώο, μη αναπαραγώγιμο και με μοναδικές πληροφορίες. Τη στιγμή της αγοράς, ο καταναλωτής μπορεί να χρησιμοποιήσει τη σχετική εφαρμογή για να λάβει το πιστοποιητικό AURA, που περιέχει όλες τις πληροφορίες προϊόντος».

Σύμφωνα με τις εταιρείες, «η αποκεντρωμένη και αμετάβλητη τεχνολογία blockchain παρέχει διαφάνεια και μια μοναδική πηγή αλήθειας για τον καταναλωτή: εξασφαλίζει την αυθεντικότητα του προϊόντος, παρέχει λεπτομέρειες για την προέλευση του και (συμπεριλαμβανομένων των δεοντολογικών και περιβαλλοντικών πληροφοριών), τις οδηγίες για τη φροντίδα των προϊόντων και τις υπηρεσίες υποστήριξης και εγγύησης».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr