NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος: Η N26 στο «στόχαστρο» των γερμανικών Αρχών

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος: Η N26 στο «στόχαστρο» των γερμανικών Αρχών
23_05_2019 | 10:48 23_05_2019 | 10:50
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Η γερμανική ρυθμιστική Αρχή για τις τράπεζες, η BaFin, κάλεσε τη διαδικτυακή τράπεζα N26 να προχωρήσει σε βελτίωση των διαδικασιών που εφαρμόζει, μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

Μέσω της συγκεκριμένης εντολής, απαιτείται η βελτίωση των υφιστάμενων διαδικασιών για την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, αλλά και η αύξηση του αριθμού των στελεχών της εταιρείας.

Όπως αναφέρει η N26 σε σχετική ανακοίνωση της «λαμβάνουμε αυτήν την εντολή με μεγάλη σοβαρότητα και συμφωνήσαμε εκ των προτέρων για την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων. Πριν από τη διαταγή, η ομάδα είχε ήδη λάβει μέτρα για τη βελτίωση της πρόληψης του οικονομικού εγκλήματος και για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που τέθηκαν. Επομένως, είμαστε βέβαιοι ότι θα εφαρμόσουμε όλες τις απαιτήσεις πριν από την προθεσμία που έχει θέσει η BaFin».

Η ίδια τονίζει πως εργάζεται για την επεξεργασία όλων των εκκρεμών συναλλαγών που εντοπίστηκαν από το σύστημα ως «ασυνήθιστες», έχοντας ήδη προχωρήσει το 90% αυτών, με τη διαδικασία να αναμένεται πως θα ολοκληρωθεί στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται πως οι σχετικές διαδικασίες δεν θα επηρεάσουν τους χρήστες της εφαρμογής.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr