NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

H Alpha Bank στη Θηρασιά με τα προγράμματα «Μαζί με στόχο την υγεία» και «Νόμος - Νομίζω - Νόμισμα»

H Alpha Bank στη Θηρασιά με τα προγράμματα «Μαζί με στόχο την υγεία» και «Νόμος - Νομίζω - Νόμισμα»

Την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, η Alpha Bank επισκέφθηκε το νησί της Θηρασιάς, μέσω του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί με στόχο την υγεία» και του εκπαιδευτικού προγράμματος της Νομισματικής Συλλογής της Τραπέζης «Νόμος – Νομίζω – Νόμισμα».

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαζί, με στόχο την υγεία», παραδόθηκε από Στελέχη της Τραπέζης ιατρικός εξοπλισμός στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Θηρασιάς. Το τοπικό ιατρείο παρέλαβε, βάσει των καταγεγραμμένων αναγκών του, 10 ιατρικά μηχανήματα, συσκευές και είδη ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού.

Το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την υγεία», πραγματοποιείται από το 2014 σε συνεργασία με Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», και έχει ως στόχο να συμβάλει στη βελτίωση των παροχών υγείας σε ελληνικά νησιά, μέσω της προσφοράς ιατρικών μηχανημάτων και ιατροφαρμακευτικού υλικού. Στα έξι χρόνια διεξαγωγής του, το Πρόγραμμα έχει επισκεφθεί συνολικά 47 νησιά, ενώ επισκέψεις σε 4 ακόμα νησιά είναι προγραμματισμένες για το 2019.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Θηρασιάς γνώρισαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Νομισματικής Συλλογής της Τραπέζης, «Νόμος-Νομίζω- Νόμισμα», και παρέλαβαν τη διαδραστική και πρωτότυπη βαλίτσα του Προγράμματος που περιέχει ειδικά σχεδιασμένo εκπαιδευτικό υλικό. Οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου παρακολούθησαν ομιλία από την Δρ. Δήμητρα Τσαγκάρη, Επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, με θέμα “Η συναρπαστική ιστορία του νομίσματος”, ενώ η Βιβλιοθήκη του Σχολείου εμπλουτίσθηκε με τις εκδόσεις της Νομισματικής Συλλογής της Τραπέζης. Το πρόγραμμα “Νόμος – Νομίζω – Νόμισμα”, που ξεκίνησε το 2017, προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του νομίσματος, και να εξοικειωθούν με την εικονογραφία, την κυκλοφορία και τη χρήση του ως μέσου συναλλαγής.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr