NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Huawei έχει έτοιμη την απάντηση στα Windows και το Android

Η Huawei έχει έτοιμη την απάντηση στα Windows και το Android
Φωτογραφία: Maurizio Pesce

Το δικό της λειτουργικό σύστημα για mobile και υπολογιστές θα μπορούσε να έχει έτοιμο η Huawei μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο, εάν δεν είναι σε θέση να συνεχίσει την χρήση των Windows και του Android.

Αυτό ανακοίνωσε ο Richard Yu, επικεφαλής του consumer division της εταιρείας, τονίζοντας πως ένα τέτοιο σχέδιο θα προχωρούσε μόνο στην περίπτωση που δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις προτάσεις των Microsoft και Google.

Η Huawei είχε και στο παρελθόν αναφέρει πως υπήρχε τέτοια λύση. Εντούτοις, φαίνεται πλέον πως αυτή θα μπορούσε να κάνει την εμφάνιση της μέσα στο τέταρτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς, με μια έκδοση για τις αγορές έξω από την Κίνα στο πρώτο ή στο δεύτερο τρίμηνο του 2020.

«Σήμερα, δεσμευόμαστε ακόμα στα Microsoft Windows και το Google Android. Αλλά αν δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, θα ετοιμάσουμε το σχέδιο Β για χρήση του δικού μας λειτουργικού συστήματος» δήλωσε ο Yu στο CNBC.

«Δεν θέλουμε να το κάνουμε αυτό, αλλά θα αναγκαστούμε να το κάνουμε εξαιτίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα είναι όχι μόνο κακά νέα για εμάς, αλλά και για τις αμερικανικές εταιρείες, γιατί υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ, και θα αναγκαστούμε να το κάνουμε μόνοι μας» πρόσθεσε ο Yu.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr