NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Revolut λανσάρει oμαδικά Vaults για αποταμίευση μεταξύ οικογένειας και φίλων

Η Revolut λανσάρει oμαδικά Vaults για αποταμίευση μεταξύ οικογένειας και φίλων

Η Revolut ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη των Ομαδικών Vaults, έναν απλό τρόπο αποταμίευσης μεταξύ οικογένειας και φίλων. Οι χρήστες θα μπορούν να αποταμιεύουν τα ρέστα από τις συναλλαγές τους σε ένα ομαδικό vault ανά πάσα στιγμή, στρογγυλοποιώντας τις συναλλαγές αυτές, ή ακόμα και προσθέτοντας ένα συγκεκριμένο ποσό οποιαδήποτε στιγμή. Δίνοντας έτσι την δυνατότητα για γρήγορη αποταμίευση με ένα κοινό στόχο, όπως πληρωμές λογαριασμών, δώρα γενεθλίων η ακόμα και διακοπές.

Αυτή η νέα υπηρεσία βοηθάει επίσης τα νέα ζευγάρια να αποφύγουν την ταλαιπωρία παροχής εντύπων εγγράφων για άνοιγμα κοινού λογαριασμού. Τα μέλη ενός ομαδικού vault, μπορούν εύκολα να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις έτσι ώστε να αποταμιεύουν πιο λίγα ή πιο πολλά χρήματα ανάλογα με την περίσταση, όπως επίσης μπορούν να αποσύρουν τα χρήματα τους ανά πάσα στιγμή.

Σημειώνεται ότι πάνω από 1 εκατομμύριο Vaults έχουν δημιουργηθεί από την έναρξη αυτής της υπηρεσίας (Απρίλιο, 2018) με περίπου πάνω από 75 εκατομμύρια στερλίνες να έχουν αποταμιευτεί από τους χρήστες της Revolut. Σύμφωνα με την Revolut, περίπου 3,000 νέα Vaults δημιουργούνται ημερησίως με ευρώ (EUR), λίρα στερλίνα (GBP), πολωνικό ζλότυ (PLN), ελβετικά φράγκα (CHF) και Bitcoin (BTC).

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Revolut, ένας μεγάλος αριθμός των millennials χρησιμοποιεί επί καθημερινής βάσης, τραπεζικές εφαρμογές έτσι ώστε να έχει τον πλήρη έλεγχο τον δαπανών τους. Συγκεκριμένα, περισσότερο από 77% τον νέων στην Ελλάδα και Κύπρο δηλώνουν ότι πλέον απολαμβάνουν την διαχείριση των οικονομικών τους, μέσω τον τραπεζικών εφαρμογών.

«Ωστόσο, η στασιμότητα των μισθών και το αυξανόμενο κόστος ζωής στην Ελλάδα και Κύπρο έχουν ως αποτέλεσμα σχεδόν 28% να δυσκολεύεται να αποταμιεύσει χρήματα κάθε μήνα, ενώ το 13% να μην μπορεί να αποταμιεύσει καθόλου χρήματα. Με βάση το παραπάνω, σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) παραδεχονται ότι ανησυχούν για το οικονομικό τους μέλλον. Από αυτό προκύπτει, το 18% των νέων αποταμιεύει κυρίως για την πρώτη τους κατοικία, ενώ το 30% εξοικονομούν διακοπές».

Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αυξημένη τάση αποταμίευσης χρημάτων σε Revolut Vaults, «καθώς οι Έλληνες και Κύπριοι χρήστες φαίνεται να απολαμβάνουν την ευκολία που παρέχει το προϊόν».

Όπως δήλωσε ο Ed Cooper, Head of Mobile, στη Revolut, λέει «μετά την τεράστια επιτυχία των Vaults, υπήρξαν χιλιάδες αιτήματα πελατών στην κοινότητα μας, ζητώντας έναν ευκολότερο τρόπο αποταμίευσης χρημάτων μεταξύ φίλων και οικογενείας. Τα ομαδικά Vaults είναι οι πληρωμές που ισοδυναμούν με μια ομαδική συζήτηση - είναι εύκολο να δημιουργηθούν, εύκολο να ενταχθούν, να αποχωρήσουν και να κλείσουν εύκολα. Ανυπομονούμε να δούμε τι θα κάνουν οι χρήστες μας μαζί τους».

Η Revolut αναφέρει πως στοχεύει να εδραιωθεί ως μια από τις πιο καινοτόμες FinTech, με μια σειρά από πολυαναμενόμενες εγκαινιάσεις προϊόντων όπως commission-free trading platform, robo-advisor, εφαρμογή για νέους και την εισαγωγή Apple Pay και Google Pay.

Εκτός από τα επερχόμενα προϊόντα της, θα επεκταθεί σε νέες αγορές μέσα στους επόμενους μήνες, με αρχή τις ΗΠΑ, Καναδά, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία το 2019. Έχουν ήδη εγγραφεί πάνω από 190.000 πελάτες στους καταλόγους αναμονής της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr