NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Οι υπάλληλοι του Snapchat «κατασκοπεύουν τους χρήστες της υπηρεσίας»

Οι υπάλληλοι του Snapchat «κατασκοπεύουν τους χρήστες της υπηρεσίας»
24_05_2019 | 13:52 24_05_2019 | 13:53
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Ένας αριθμός υπαλλήλων της Snapchat εκμεταλλεύτηκαν εσωτερικά συστήματα της εταιρείας για να αναζητήσουν πολύ ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και να κατασκοπεύσουν τους χρήστες, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Motherboard.

Η έρευνα αποκάλυψε αναφορές που περιέγραφαν εργαλεία τα οποία επιτρέπουν στους υπαλλήλους της Snap να βλέπουν πληροφορίες τοποθεσίας, αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα.

Γνωστοποιείται, άλλωστε, και η ύπαρξη του εργαλείου SnapLion, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για αυτούς τους σκοπούς, αν και αρχικά σχεδιάστηκε ως απάντηση σε αιτήματα επιβολής του νόμου, όπως δικαστικές εντολές και κλητεύσεις.

Σύμφωνα με τις πηγές από την εταιρεία, μια σειρά ομάδων της Snap έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο εργαλείο, όπως η «Spam and Abuse» και η «Customer Ops». Το SnapLion φαίνεται πως χρησιμοποιείται τόσο για την ικανοποίηση των σχετικών αιτημάτων από τις Αρχές όσο και για την αντιμετώπιση του bullying και της παρενόχλησης στην υπηρεσία.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας «διαθέτουμε ισχυρά συστήματα για τον περιορισμό της εσωτερικής πρόσβασης στα δεδομένα. Κάθε αντίληψη ότι οι υπάλληλοι μπορεί να κατασκοπεύουν την κοινότητά μας είναι εξαιρετικά ανησυχητική και εντελώς ανακριβής. Η προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι προτεραιότητα στο Snap».

Με πληροφορίες από Motherboard

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr