NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Έρχεται το GlobalCoin, το κρυπτονόμισμα με την υπογραφή της Facebook

Έρχεται το GlobalCoin, το κρυπτονόμισμα με την υπογραφή της Facebook
24_05_2019 | 14:29 24_05_2019 | 14:30
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Το δικό του σύστημα πληρωμών μέσω κρυπτονομισμάτων, σε μια σειρά χωρών και εντός του πρώτου τριμήνου του 2020, ετοιμάζεται να υιοθετήσει το Facebook. Οι δοκιμές του GlobalCoin, όπως γίνεται τώρα γνωστό μέσω δημοσιεύματος του BBC, φημολογείται πως μπορεί να ξεκινήσουν ακόμη και προς τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς.

ΟΙ ίδιες πληροφορίες γνωστοποιούν πως η Facebook έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με την Τράπεζα της Αγγλίας και τον διοικητή της, Mark Carney, με τα σχετικά πλάνα του κοινωνικού δικτύου να αναμένεται πως θα ανακοινωθούν μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Mark Zuckerberg συναντήθηκε τον περασμένο μήνα με τον Carney για να συζητήσουν τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που ενέχει η παρουσίαση ενός κρυπτονομίσματος, ενώ εμφανίζεται να έχει ζητήσει συμβουλές σχετικά με επιχειρησιακά και κανονιστικά ζητήματα από αξιωματούχους του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Η Facebook βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με εταιρείες μεταφοράς χρημάτων, συμπεριλαμβανομένης της Western Union, καθώς αναζητά φθηνότερους και ταχύτερους τρόπους για αποστολή και λήψη χρημάτων χωρίς τραπεζικό λογαριασμό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr